U povodu nedavnog slavlja krunjenja Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske u Maloj Subotici, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je Sporazum o sufinanciranju uređenja javne površine svetišta.

Schönstattsko svetište u Maloj Subotici prvo je takvo izgrađeno u Hrvatskoj, te je ove godine obilježilo sedmu obljetnicu posvete, a vrhunac proslave okupio je više stotina ljudi na svetoj misi koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, uz koncelebraciju varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

Kao jedno od dvjestotinjak diljem cijelog svijeta, svetište u Maloj Subotici nije samo jedno u nizu marijanskih svetišta, već i centar šenštatske duhovnosti gdje se okupljaju Marijini štovatelji na pobožnost, napominje ravnatelj švicarskog svetišta pater Christoph Horn, koji je također prisustvovao misnom slavlju proteklog vikenda.

Međimurska županija sporazum je sklopila s Biserkom Horvat, tajnicom Hrvatske schönstattske obitelji, kako nosi naziv udruge u Hrvatskoj, koja okuplja oko 1000 članova te s načelnikom Općine Mala Subotica Vladimirom Domjanićem.

Naime, ovim Sporazumom dogovoreno je kako će pola investicije sufinancirati Međimurska županija, dok će preostali iznos u jednakom omjeru podijeliti Općina i Svetište. Na ovaj će način Županija pružiti podršku u djelovanju i aktivnostima Svetišta koje redovito okuplja velik broj vjernika, dok će se također pomoći Općini Mala Subotica u realizaciji spomenute investicije.

 

Prenosimo sa portala: http://emedjimurje.rtl.hr/