U ponedjeljak, 26. ožujka 2012. u 17 sati u prostorima Autonomnog centra – ACT u čakovcu (Dr. Ivana Novaka 38, zgrada starog Hrasta, 1. kat) Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah predstavit će natječaj „Naš doprinos zajednici“ za građanske inicijative.

Tom će se prigodom svi potencijalni prijavitelji – udruge, zaklade, javne ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) te jedinice lokalne samouprave (mjesni odbori, gradske četvrti) – moći upoznati s pravilima natječaja, natječajnom dokumentacijom, najčešćim pitanjima te primjerima uspješno provedenih inicijativa kako bi bili spremniji za prijavu na natječaj koji se otvara 16. travnja 2012. na www.zamah.hr i traje 30 dana.

"Naš doprinos zajednici", javni natječaj za dodjelu sredstava za građanske inicijative, Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah provodi dva puta godišnje na osnovi Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Financiraju se različite građanske inicijative čiji je cilj unaprijediti kvalitetu života u zajednici.

Najveći je iznos financijske potpore koja se dodjeljuje 13.000,00 kuna, a ovom krugu natječaja može se odobriti ukupno 25 potpora. Sudjelovanje je besplatno. Kako bismo osigurali materijal za sve sudionike, molimo za prijavu na zamah@zamah.hr ili 01 553 3474.