Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica i Dječji vrtić Potočnica i ove su godine zajednički obilježili Hrvatski olimpijski dan. Tim je značajnim povodom, u petak, 9. rujna 2011. g. u Dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici održan četvrti po redu Vrtićki višeboj. U tri starosne skupine natjecalo se 68 mališana, a svoju spretnost i brzinu pokazali su u tri rekreativne discipline, prilagođene uzrastu vrtičke djece (slaganje kutija, vožnja tački i gađanje loptom). U najmlađoj skupini – MIŠIćI, natjecalo se 16 djevojčica i dječaka, a prvo mjesto u gađanju loptom osvojila je Ela Grašić, druga je bila Aida Trstenjak, a treći Benjamin Šegović. U slaganju kutija sva tri prva mjesta osvojile su djevojčice.

Prva je opet bila Ela Grašić drugo mjesto osvojila je Sara Camatta, dok je treća bila Lucija Jančec. U disciplini vožnja tački najbrži je bio Benjamin Šegović, drugo mjesto osvojio je Vinko Cirkvenčić, a treće Ela Grašić. Kod srednje skupine – JEŽIćI natjecalo se 23 djevojčica i dječaka. U gađanju loptom pobijedio je Patrik Horvat, druga je bila Asja Mujazinović, dok je Ena Jančec osvojila treće mjesto. U slaganju kutija najbrža je bila Julija Matić, drugi je bio Karlo Vrbanec, a treći Marino Bartolić. U disciplini vožnja tački pobijedila je Tia Križaić, drugo mjesto osvojila je Ena Jančec, a treće Karolina Kranjčec. U najstarijoj, predškolskoj, grupi – LEPTIRIćI,  natjecalo se 29 djevojčica i dječaka. Loptom je najbolje gađala  Melani Klobučarić, druga je bila Ana Marčec, a treća Ema Marčec. Prvo mjesto u vožnji tački osvojio je Noah Juras, drugi je bio Mario Lončarić, a treći Niko Vugrinec.

U slaganju kutija najbolja je bila Hana Jankulija, drugo mjesto osvojila je Ana Marčec, dok je treći bio Mario Lončarić. Nastupilo je i 8 djelatnica vrtića, koje su se, uz gromoglasno navijanje mališana, natjecale u istim disciplinama. Zbrajanjem postignutih rezultata po disciplinama dobila se i konačna lista. Prvo mjesto u vrtićkom višeboju i ove je godine osvojila Rosana Markač, druga je bila Miljenka Grašić, dok je Katarina Vugrinec bila treća. I tete kao i svi mališani, koji su osvojili neko od prva tri mjesta po disciplinama, za svoje su uspjehe nagrađeni medaljama, a valja spomenuti da je cijelo natjecanje prošlo u najboljem mogućem redu. Svoj posao odlično su odradili suci Josip Halić, Daniel Herman i Dominik Palfi, dok je voditelj natjecanja bio Valentin Šipuš.

Pokrovitelji ovog zanimljivog i nadasve korisnog dječjeg natjecanja bili su Općina Mala Subotica i USR „Sport za sve“ Mala Subotica, dok su se za odličnu organizaciju pobrinule sve djelatnice vrtića, na čelu s Vesnom Dodlek. Nakon ručka i podnevnog odmora mališani iz srednje i predškolske grupe sudjelovali su, na sada već tradicionalnom, satu aerobika, a uz djecu vježbale su i njihove tete. Iako je bilo i onih kojima nije bilo baš jasno zašto moraju vježbati, djeca su tijekom vježbanja bila vrlo disciplinirana i s veseljem su odradila sve zadane vježbe. Sat aerobika održala je Ljiljana Šipuš, voditeljica aerobika u USR „Sport za sve“ Mala Subotica.

Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica i naš vrtić organizirali su povodom Hrvatskog olimpijskog dana 4. Vrtićki višeboj i aerobik. Obje aktivnosti provedene su na veliko zadovoljstvo djece, odgajateljica i članova udruge Sport za sve. (Tekst i foto V. Šipuš)