Poštovani mještani Općine Mala Subotica,

posljednjih dana svjedoci smo širenja NEISTINA I LAŽI o obavljanju ukopa i održavanju bdijenja uz pokojnika (“verestuvaja”), a koje su potekle od osoba kojima je u interesu samo laka zarada na štetu ljudi koji su ostali bez svojih najmilijih.

Općina Mala Subotica NIJE UKINULA I NEĆE UKIDATI VERESTUVAJA NI SPROVODE VIKENDOM. O navedenom je 04.09.2018. godine JEDNOGLASNI zaključak donijelo Općinsko vijeće koje je JEDINO NADLEŽNO za ovo pitanje. Hoće li se ili neće održati verestuvaje ili sprovod vikendom ODLUKA JE KOJU  ISKLJUČIVO MOŽE DONIJETI OBITELJI PREMINULE OSOBE, a ne trgovac koji zarađuje na sprovodu. Svi koji su vas u posljednje vrijeme uvjeravali u suprotno činili su to ISKLJUČIVO RADI OSOBNIH INTERESA. Točne i istinite informacije u vezi održavanja sprovoda i verestuvaja stranke mogu dobiti isključivo u uredu Općine Mala Subotica prilikom ishođenja potvrde za ukop, a ne u raznoraznim cvjećarama i trgovinama.

Ukoliko ste radi širenja neistina o održavanju verestuvaja ili sprovoda doživjeli bilo kakvu neugodnost prilikom organizacije sprovoda za članove svoje obitelji, molimo da se obratite trgovcima od koje ste takvu obavijest dobili kako bi vam oni nadoknadili sve troškove koje ste imali radi takve laži (troškovi ležarine u bolnici i slično). Također vam upućujemo apel da svaku neugodnost u vezi provedbe samog ukopa, kao što su npr. izostanak upotrebe razglasa, maltretiranje kako bi se kupilo cvijeće ili pogrebna oprema kod određenog trgovca i slično,  prijavite Općini Mala Subotica kako bi odgovorna osoba koja obavlja poslove ukopa bila adekvatno sankcionirana.

Naši umrli zaslužuju poštovanje, a obitelj umrlog utjehu i pomoć. Ni jedno ni drugo nećemo im pružiti kupovinom stvari koje će za par dana završiti u smeću.

 

                                                                 Općinski načelnik Valentino Škvorc, dipl.ing.geoteh.

 

IZVOD IZ ODLUKE O PRAVILIMA PONAŠANJA NA GROBLJIMA OPĆINE MALA SUBOTICA

VRIJEME POSJETA GROBLJIMA

  • za vrijeme zimskog računanja vremena: od 08.00 do 17.00 sati
  • za vrijeme ljetnog računanja vremena: od 07.00 do 21.00 sati

MRTVAČNICE SU OTVORENE:

  • za vrijeme zimskog računanja vremena: od 09.00 do 20.00 sati
  • za vrijeme ljetnog računanja vremena: od 08.00 do 21.00 sati

Mrtvačnica iznimno može biti otvorena u drukčije vrijeme uz pisano odobrenje Uprave groblja Općne Mala Subotica.

OBAVLJANJE POGREBA:

Svaki dan (i vikendom!) u vremenu od 13.00 do 18.00 sati.