Vodeći brigu o propisanim mjerama opreza, u dvorani Doma kulture u Maloj Subotici održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine.

Svoj dan proslavili smo u srijedu, 1. srpnja, uz prigodne riječi i čestitke, glazbu i ples te dodjelu zahvalnica i javnih priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i gospodarskim subjektima koji su svojim radom doprinijeli u razvoju općine.

Svečanost je započela himnom u izvedbi Kulturno umjetničke udruge Zvon, dok je program otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji se u govoru osvrnuo na proteklu godinu te zahvalio svima koji su svoj doprinos dali u vrijeme teške situacije nametnute pandemijom koronavirusa te onima koji su u takvim okolnostima osigurali nesmetan rad općine. Također, zahvalio je i gostima koji su pomogli u realizaciji njihovih planova i projekata.

U ime Općine obratio se načelnik Valentino Škvorc uz analizu učinjenog te prezentiranje planiranog, istaknuvši važne odluke koje su unatrag godinu dana dovele poboljšanju i unapređenju uvjeta života u općini.

Sjednici su prisustvovali i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnici Grada Preloga i Murskog Središća Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, načelnici općina u Međimurskoj županiji te ostali uvaženi gosti.

Nakon prigodnih obraćanja dodijeljene su zahvalnice i javna priznanja. Zahvalnice su primili Nogometna škola Općine Mala Subotica, Sportsko ribolovna udruga “Klen” Držimurec-Strelec, Stolnoteniski klub Mala Subotica, Krojačka radiona Gregorinčić, Ema Marčec i Aida Trstenjak.

Zatim je uslijedila dodjela novčanih nagrada za postignute uspjehe na natjecanjima i uspjeh na fakultetu čiji su dobitnici Sara Novak, Lovro Farkaš, Karlo Sokol, Lucija Bujanić, Marija Rojko, Anamarija Švenda te Saša Vuković. Plaketa Općine „Grb Općine Mala Subotica“ pripala je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Palovec za proslavu stote obljetnice.

Na samom kraju svečanost je upotpunio nastup folklorne sekcije KUU Zvon, a dio programa možete pogledati u fotogaleriji.