Vodeći brigu o propisanim mjerama opreza, u dvorani Doma kulture u Maloj Subotici održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine.

Svoj dan proslavili smo u četvrtak, 1. srpnja, uz prigodne riječi i čestitke, glazbu te dodjelu zahvalnica i javnih priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i gospodarskim subjektima koji su svojim radom doprinijeli u razvoju općine.

Svečanost je započela himnom u izvedbi Krunoslava Lajtmana na saksofonu, dok je program otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji se u govoru osvrnuo na proteklu godinu te zahvalio svima koji su svoj doprinos dali u vrijeme teške situacije nametnute pandemijom koronavirusa te onima koji su u takvim okolnostima osigurali nesmetan rad općine. Također, zahvalio je i gostima koji su pomogli u realizaciji njihovih planova i projekata.

U ime Općine obratio se načelnik Valentino Škvorc uz analizu učinjenog te prezentiranje planiranog, istaknuvši važne odluke koje su unatrag godinu dana dovele poboljšanju i unapređenju uvjeta života u općini.

Sjednici su prisustvovali i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnici gradova, načelnici općina u Međimurskoj županiji te ostali uvaženi gosti.

Nakon prigodnih obraćanja dodijeljene su zahvalnice i javna priznanja. Zahvalnice su dobili cvjećarnica Ruža i frizerski salon Biserka iz Male Subotice za 30 godina aktivnog poslovanja, Aberro d.o.o. iz Male Subotice i Metal Hatlak iz Palovca za 10 godina aktivnog poslovanja te Sara Novak i Lovro Farkaš za iznimne sportske rezultate i doprinos sportskom životu zajednice.

Pečat Općine dodijeljen je Udruzi sportske rekreacije Sport za sve i to za 25 godina uspješnog rada te značajan doprinos društvenom životu zajednice.

Novčane nagrade za postignute uspjehe na natjecanjima i uspjeh na fakultetu dobili su: Lana Pintarić, Filip Novak, Ema Marčec, Aida Trstenjak, Ivan Dominić, Eli Hrgović, Gabriela Bratić, Marta Žulić, Doroteja Lisjak, Dorotea Kovač i Martin Lajtman.

Zbog epidemioloških mjera na svečanosti nisu bili uspješni učenici tamošnje osnovne škole pa su oni svoje nagrade primili sljedeći dan. A oni su: David Sečan, Abel Baranašić, Julija Matić, Vida Brodarić, Neva Novak, Mara Strnad, Tea Dodlek, Greta Zamuda, filmska ekipa Osnovne škole Tomaša Goričanca, Eni Sečan, Ema Švenda, Mija Mancschatz, Lena Marčec, Josipa Horvat, Dina Mišić, ženska radijska ekipa Osnovne škole Tomaša Goričanca, Lovro Horvat, Marin Mlinarić, Niko Jančec, Franka Novak, Vana Gal, Zara Jevtić, Franka Kocijan, Rea Kovačić, Alana Magdić, Lea Palfi i Karla Sklepić.


Na samom kraju svečanost je upotpunio nastup Tamburaškog sastava “Frikovi”, a dio programa možete pogledati u fotogaleriji.

Program završava u subotu 10.srpnja tradicionalnom 4. utrkom Općine Mala Subotica, koja općina organizira u suradnji s udrugom sportske rekreacije “Sport za sve” Mala Subotica i Atletskim klubom Međimurje. Utrka započinje u 18:30 sati kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, a odvijat će se na dionicama od 3,4 i 7,3 kilometara. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima, a medalje su osigurane u svim dobnim kategorijama.