Voditelj službe policije u PU međimurskoj Kristijan Srpak ove godine započeo je humanitarno trčati polumaraton.

– U razgovoru s prijateljem on je ponudio da za mojih pretrčanih kilometar staze, bilo koje utrke, on donira 100 kuna u humanitarne svrhe, kazao je Kristijan Srpak. Prijatelji iz Male Subotice i Palovca Srpaku su skrenuli pozornost da u Palovcu ima jedan osmogodišnjak, Ivan Sabol, kojemu je pomoć prijeko potrebna i tako je krenulo. Pozitivno, plemenito, humano.

U dosadašnjim akcijama, što trčanjem, što igranjem malog nogometa, Kiki je animirao ljude i prikupio oko 40 tisuća kuna.

Novac se prikuplja i dalje jer nesretnoj sudbini i životnoj priči sretan kraj se još ne nazire.

Tako je i rekreativna malonogometna družina okupljena oko Domino bara iz Palovca, a u kojoj igra i Srpak, odlučila praktički ‘ad hoc’ da u ovo predbožićno vrijeme i oni daju svoj doprinos. Inicijativi su se priključili Malonogometni klub Mala Subotica koji je odigrao protiv općinara Općine Mala Subotica i rekreativci okupljenih oko Bajzovih dvora koji su igrali s Domino barom.

Tako su u srijedu u Školskoj športskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici odigrane dvije malonogometne utakmice koje je popratila brojna publika. Svi su došli u dvoranu s jednim ciljem – pomoći Ivanu.

Rezultat je bio nebitan. Bitan je bio cilj. I on je ostvaren i iznad očekivanja organizatora.

U ovoj humanitarnoj akciji, skupljeno je što donacijama dobrih ljudi u dvorani te poduzetnika – 16.760 kuna!

Ukoliko želite pomoći, možete uplatiti sredstva na humanitarni račun koji je otvoren na ime Ivanove bake.

Ružica Blažić, Benkovec 88, Mala Subotica: HR7223400093231044586, s naznakom “Pomozimo Ivanu”.