Krajem travnja ove godine započeli su radovi na uređenju središnjeg trga u Maloj Subotici ispred Doma kulture. Radovi nabavljeni u postupku javne nabave ugovoreni su u vrijednosti od 3.788.985,79 kuna sa PDVom, a izvodi ih Tegra d.o.o. Čakovec sa svojim podizvoditeljima. Projekt predviđa uređenje spomenutog prostora u mjesto centralnih društvenih događanja koje uključuje obnovu postojećih spomenika, popločavanje prostora ispred Doma tlakovcima, izgradnju fontane, uređenje zelenih površina, postavu rasvjete i klupa te izgradnju 52 parkirališna mjesta iza Doma kulture.

U okviru spomenutih radova, spomenik poginulima u 2. svjetskom ratu privremeno je skinut sa svog postolja 11. svibnja 2017. godine te je otpremljen u pogon tvrtke Mozaik granit-mramor d.o.o. u Štrukovec kako bi se restaurirao. Spomenik će po restauraciji biti vraćen na trg na izmijenjeno postolje. Također, izmjenit će se izgled spomenika palim hrvatskim braniteljima za čije će se rješenje raspisati poseban natječaj.

Postojeće drvo stare lipe neće se uklanjati, već će se svojom ljepotom uklopiti u novooblikovani sadržaj trga, gdje će formirati posebnu središnju točku za odmor i okupljanje.

 

Mala lipa koju su predstavnici Občine Straše iz Slovenije u srpnju 2013. godine, prilikom proslave Dana Općine Mala Subotica, u spomen prijateljskoj općini, posadili kod ulaza u Dom kulture Mala Subotica, preseljena je na novu lokaciju u parku ispred Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica.