SPORT

1. NK “SPARTAK” MALA SUBOTICA
Adresa: Jagodišće 3, Mala Subotica
Kontakt: http://www.nk-spartak.hr/

Nogometni klub “Spartak” osnovan je 1964. godine na inicijativu grupe sportskih entuzijasta. Svih ovih godina vodila se briga o uređenju potrebne infrastrukture, izgradnji pomoćnog igrališta, adaptaciji svlačionica te ostalih popratnih sadržaja s ciljem podrške svim korisnicima.

2. NOGOMETNA ŠKOLA OPĆINE MALA SUBOTICA
Adresa: Jagodišće 3, Mala Subotica
Kontakt: nsmala.subotica@gmail.com
Info: http://www.nsms.hr

Dana 17.siječnja 2010.godine osnovana je Nogometna škola “Spartak”, a odlukom Skupštine od dana 16.siječnja 2016.godine ista je promijenila naziv u Nogometna škola Općine Mala Subotica.
Škola organizira i sudjeluje na sportskim natjecanjima, organizira i provodi redovite sustavne treninge, bavi se podukom djece i mladeži, organizira malonogometni dvoranski turnir te organizira sastanke s roditeljima te ih potiče na što veći angažman oko rada s djecom.

3. NK “DINAMO” PALOVEC
Adresa: Športska 31/a, Palovec
Kontakt: https://www.facebook.com/nkdinamo.palovec.5?directed_target_id=0

Nogometni klub “Dinamo” Palovec osnovan je 1959. godine i trenutno broji oko 280 članova.

4. NK “OMLADINEC” DRŽIMUREC-STRELEC
Adresa: Držimurec 36
Kontakt: https://www.facebook.com/nkomladinac.drzimurecstrelec?fref=ts

Nogometni klub “Omladinac” osnovan je 1973. godine. Trenutno ima 100 članova.

5. NK “EKO” SVETI KRIŽ Adresa: Augusta Šenoe 32/a, Sveti Križ
Kontakt: http://nk-eko.blogspot.com/

6. ŠAHOVSKI KLUB “DINAMO“ PALOVEC
Adresa: Glavna 35, Palovec

Šahovski klub „Dinamo“ Palovec osnovan je 22. lipnja 1981. godine . Klub trenutno broji 12 aktivnih i 15 podupirajućih članova. Šahistima je cilj ući u viši rang natjecanja kako bi potvrdili  svoje šahovsko umijeće.

7. STOLNOTENISKI KLUB MALA SUBOTICA
Adresa: Alojzija Stepinca 115, Mala Subotica

8. KARATE KLUB MALA SUBOTICA
Adresa: Glavna 55, Mala Subotica
Kontakt: http://www.karate-malasubotica.hr/

karatemsubotica@gmail.com

Karate klub Mala Subotica osnovan je 2006. godine naporima nekolicine entuzijasta i roditelja, na početku je brojio svega 7 članova. Danas ima tridesetak članova s velikim ambicijama i uspjesima iza sebe. Osim bavljenja karateom, u klubu se pripremaju i druženja članova kluba, kojima se potiče međusobno povezivanje i pozitivno djelovanje na mlađe naraštaje ljudi. Djecu se potiče na pravilan način života te na odupiranje raznim negativnim izazovima. Karate je dobar način za usmjeravanje energije i slobodnog vremena u pravilnom smjeru. Budući karatisti mogu se raspitati i pogledati treninge u školskoj sportskoj dvorani i vatrogasnom domu u Maloj Subotici, termini treninga su izvješeni na oglasnim pločama navedenih prostora. Više o….

9. UDRUGA SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE“
Kontakt: http://www.sportzasve.hr/

Udruga „Sport za sve“ bavi se promicanjem sporta u našoj općini. Osnovana je 1996. godine, trenutno broji oko 80 članova. Članovi udruge bave se sljedećim aktivnostima: aerobik, odbojka na pijesku, odbojka u dvorani, razne rekreativne igre i sportsko-rekreativna natjecanja. Aktivnosti se provode tijekom cijele godine, sudjelovanje u njima je omogućeno svima, bez obzira na članstvo u udruzi.

10. ŠKOLSKI ŠPORTSKO DRUŠTVO “FTIČI“
Adresa: Glavna 55, Mala Subotica
Kontakt: http://os-mala-subotica.skole.hr/ftici

Učenici Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica rado se uključuju u izvannastavne aktivnosti u ŠŠD “Ftiči“. Prema svojim interesima i sposobnostima, učenici se mogu uključiti u sljedeće aktivnosti koje se provode tijekom cijele školske  godine: rukomet, nogomet, stolni tenis, košarka. U suradnji s vanjskim športskim klubovima, učenicima je omogućeno i bavljenje atletikom, plesom i navijanjem, plivanjem te karateom. ŠŠD planira organizirati športske kampove, međurazredna natjecanja, školska prvenstva, športske izlete…

12. SRU “ŠARAN“ MALA SUBOTICA
Adresa: Augusta Šenoe 13, Mala Subotica

Sportsko ribolovno društvo “Šaran“ Mala Subotica osnovano je 1997. godine. U društvo je trenutno učlanjeno oko pedesetak ribiča.

13. ŠRD “LINJAK“ PALOVEC
Adresa: Čakovečka 62, Palovec

Športski ribolovni klub “Linjak“ Palovec osnovan je 27. ožujka 1988. godine. U klub je trenutno učlanjeno preko 170 zaljubljenika u ribolov.

facebook profil

14.  “DIVER“ SVETI KRIŽ I PODBREST
Adresa: Kalnička 6, Podbrest

Športsko ribolovno društvo “Diver“ osnovano je 1997. godine, od tada se u aktivnosti društva učlanilo sedamdesetak članova.

15. ŠRD “KLEN“ DRŽIMUREC-STRELEC
Adresa: Strelec 98

„Klen“ trenutno broji tridesetak članova, a osnovan je 2001. godine.

16. POWERLIFTING KLUB MEĐIMURJE
Adresa: Augusta Šenoe 26, Sveti Križ

facebook profil

Gospodin Ivan Međimurec osnovao je Powerlifting klub Međimurje vodeći se željom za bavljenjem ovim sportom koji je donedavno bio prilično nepoznat na ovom području. Osnivač kluba promovirao je ovaj sport na području Međimurja a u međuvremenu je postigao zavidne rezultate u powerliftingu i strongman natjecanjima, na čemu mu je čestitao i sam Predsjednik koji ga je ugostio na Pantovčaku. Iako je I. Međimurec klub osnovao prvenstveno radi sebe te da ostvari vlastite ciljeve, s vremenom je inspirirao desetak osoba da se učlani u klub.

KULTURA

1. PUHAČKI ORKESTAR OPĆINE MALA SUBOTICA
Adresa: Glavna 31, Mala Subotica

Puhački orkestar općine Mala Subotica postoji od 8. prosinca 1998. godine. Trenutno broji 25 aktivnih te 10 neaktivnih članova. Puhači nastupaju diljem Republike Hrvatske, a na području Općine sviraju budnice te sudjeluju na raznim feštama i proslavama. Svake godine, na kraju godine, organiziraju redoviti godišnji koncert te prate sva zbivanja u općini Mala Subotica. Više o….

2. KULTURNO UMJETNIČKA UDRUGA “ZVON“ ŽUPNE ZAJEDNICE MALA SUBOTICA
Adresa: Alojzija Stepinca 63, Mala Subotica
Kontakt: http://kuu-zvon.hr/?page_id=2

Kulturno umjetnička udruga “Zvon“ župne zajednice Mala Subotica djeluje od prosinca 1996. godine s ciljem poticanja i unapređivanja kulture i etno baštine na području župe i općine Mala Subotica. Osnovna zadaća članova „Zvona“ je njegovanje kulturne baštine, educiranje mladih generacija kao i pronalaženje te prezentiranje zaboravljenih narodnih običaja javnosti. KUU je pokretač, inicijator i nositelj raznih kulturnih manifestacija na području naše općine.

3. UDRUGA ŽENA “PALOVČANKE“ PALOVEC
Adresa: Glavna 35, Palovec

Udruga žena „“Palovčanke“ osnovana je 1997. godine s ciljem afirmiranja žena u društvo, kao i zbog druženja i zabave članica udruge koja danas broji oko 35 članica.

4. PELUD.NET SVETI KRIŽ
Adresa: Augusta Šenoe 57, Sveti Križ
Kontakt: http://www.udrugapeludnet.blogspot.com/

peludnet@gmail.com

Pelud.net je udruga za promicanje internetske umjetnosti i kulture. Osnovana je 2006. godine, broji tridesetak članova.

5. KULTURNA UDRUGA “SOBOČANCI“ MALA SUBOTICA
Adresa: Alojzija Stepinca 8, Mala Subotica

Kulturna udruga „Sobočanci“ osnovana je 22. listopada 2009. godine s ciljem njegovanja kulturne baštine te međimurske popevke. “Sobočanci“ broje 20 članova.

VATROGASTVO

Dobrovoljna vatrogasna društva na području općine Mala Subotica osnovana su najčešće na inicijative mještana i to radi gašenja požara te zaštite ljudi, domaćinstava, stvari i prirode na području općine. Članovi vatrogasnih društava bave se ovim humanitarnim radom već dugi niz godina. Slijedi popis općinskih DVD-a:

1. DVD MALA SUBOTICA
Adresa: Glavna 27/a, Mala Subotica
Kontakt: dvd-mala-subotica@ck.t-com.hr

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica postoji još od daleke 1893. godine, točnije od 7. svibnja. Više o….

2. DVD PALOVEC
Kontakt: https://www.facebook.com/dvdpalovec.vatrogasci

Društvo je osnovano 1920. godine i trenutno broji 75 dobrovoljnih članova.

3. DVD DRŽIMUREC-STRELEC
Adresa: Držimurec 98

DVD Držimurec-Strelec osnovano je 25. svibnja 1925. godine, sastoji se od šezdesetak članova.

4. DVD SVETI KRIŽ
Adresa: Augusta Šenoe 32, Sveti Križ
Kontakt: http://dvdsetikriz.blogspot.com/p/povijest.html

facebook profil 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Križ osnovano je 1937. godine, u rad društva uključena su 52 člana. Više o….

OSTALE UDRUGE

1. UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA RH PODRUŽNICA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE, OGRANAK MALA SUBOTICA (UDVDR)
Adresa: Glavna 39, Palovec

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske osnovana je kako bi se hrvatskim braniteljima olakšao povratak u civilni život, pomoglo obiteljima branitelja,  sačuvale uspomene na ratne dane te održali spremnost i moral za obranu Domovine. Udruga je ustrojena kao jedinstvena pravna osoba s upisanim dijelovima pravne osobe u 21 podružnici (na županijskim razinama), preko 200 ogranaka (na razini općina i gradova) i 80-ak klubova (prema mjestu stanovanja ili pripadnosti postrojbi). Udruga djeluje pod sloganom “Zajedno u ratu, zajedno u miru“. Ogranak Udruge za područje općine Mala Subotica osnovan je 1994. godine, te broji šezdesetak aktivnih članova.

2. PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA MALA SUBOTICA

Udruga je osnovana 2006. godine, trenutno broji 400 članova. Udruga se bavi organiziranjem zabava, izleta i drugih oblika druženja pripadnika treće životne dobi, ali i sudjelovanjem u humanitarnim i inim događanjima.

3. PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA PALOVEC

Udruga je osnovana 1. srpnja 1986. godine, a ima oko 450 članova. Cilj podružnice je okupljanje članstva, organiziranje sportskih natjecanja i drugo. Više o…

4. LOVAČKO DRUŠTVO “PREPELICA“ MALA SUBOTICA
Lovačko društvo osnovano je 1945. Godine. Trenutno ima 70 članova.

5. UDRUGA MOTO KLUB “ORLOVI“ MALA SUBOTICA
Kontakt: http://www.orlovi.hr/o-klubu

Na inicijativu nekolicine zaljubljenika u motore, u Maloj Subotici je 19. kolovoza 2007. godine osnovan klub motorista „Orlovi“. Udruga je osnovana  s ciljem druženja te promicanja Općine, Županije i Države.

6. EKOLOŠKO DRUŠTVO SVETI KRIŽ
Kontakt: https://www.facebook.com/EDSvetiKriz

e.d.sveti.kriz@gmail.com

Ekološko društvo Sveti Križ osnovano je 1. travnja 1995. godine, no eko-veterani su počeli spašavati okoliš od zagađenja već 1980-ih godina. Društvo broji tridesetak članova.

7. EKOLOŠKA UDRUGA “VRBA“ JURČEVEC
Kontakt: http://www.vrbajurcevec.bloger.index.hr/

Ekološka udruga “Vrba“ osnovana je radi zaštite okoliša i uređenja čovjekova okruženja. Članovi udruge bave se ekološkim načinom čišćenja, a istovremeno se druže i organiziraju razne manifestacije.

8. EKOLOŠKA UDRUGA “SVETI ROK BENKOVEC“
https://www.facebook.com/svetirokbenkovec?fref=ts

Ekološka udruga “Sveti Rok“ osnovana je 20. srpnja 2008. godine s ciljem očuvanja i zaštite okoliša. Djeluje lokalno, prvenstveno u Benkovskoj vulici. Članovi posebno njeguju tradicije svoje vulice, a najponosniji su na organizaciju BENKOVSKOG PROŠČENJA koje je preraslo u jedan od najposječenijih godišnjih događanja u Općini, zatim BENKOVSKO KOLINJE, BRATVA GROZDJA, BRATVA I TREBLJATVA KURUZE, itd.

9. KREATIVNA UDRUGA SVETOKRIŠČANI

Kreativna udruga Svetokriščani osnovana je 31. srpnja 2013. godine, broji dvadesetak članova. Udruga se bavi kreativnim stvaralaštvom, poticanjem djece i mladih na volontiranje i društveno koristan rad te sudjelovanjem na raznim manifestacijama očuvanja tradicionalnih običaja.

10. UDRUGA ZA PROMICANJE VEGETARIJANSTVA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA – HRANOM DO ZDRAVLJA

Adresa: I.G.Kovačića 3, Mala Subotica

Udruga je osnovana 19.09.2014. godine, a osnovni sadržaj djelatnosti joj je: organiziranje i provođenje edukacije o vegetarijanskoj prehrani, kuharskih radionica, priprema i degustacija vegetarijanskih obroka za članove udruge, te druge djelatnosti iz članka 7. Statuta.