U subotu, 6. veljače održana je prva godišnja skupština Udruge žena – Štefanec, u višenamjenskoj dvorani u Štefancu. Udruga broji 50-tak članova. Skupštini su bile nazočne mnoge udruge iz općine Mala Subotica, ali i iz drugih mjesta. Predsjednica je Vera Mihalic, dopredsjednice Zdenka Kranjčec i Jasminka Rep, tajnica je Dragica Kolarić, a blagajnica Sandra Mesarić.

U svojim izvješćima potvrđeno je da nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu. U prošloj godini obilježile su: „8. ožujka“, „Majčin dan“ „Božićnu priredbu“, Novogodišnji sajam u Maloj Subotici, uređenje mjesta Štefanec, Aerobik – vježbanje i rekreacija, posjet bolesnicima Štefanca, bile su na „Vinkovačkim jesenima“ i posjetile Vukovar, Vinkovce i Đakovo.

Udruga se financira iz članarine i jednim dijelom od dotacije općine Mala Subotica i donatorima. Planovi za 2010. godinu su: sudjelovanje u općinskom fašnjeku, obilježavanje „Dana žena“, obilježavanje mjesta Štefanec zajedno sa ostalim udrugama, izložba etno predmeta i starih fotografija, izlet – pješačenje na Ivanjščicu, obilježavanje „Dana kruha“, tradicionalna godišnja priredba i darivanje djece, sportske aktivnosti, posjeta starijim i nemoćnim ljudima i po potrebi ako se bude događalo nešto značajno u Štefancu.

Skupštinu je vodila Đurđica Jambrović, a nakon skupštine priredile su lijepo druženje uz duo „Fantastikus“ i lijepo zaplesale.
(Tekst i fotografija: Franjo Mesarić – Frenki)