Usprkos veoma hladnom vremenu, Dan narcisa, svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke, i ove je godine u Međimurju obilježen tradicionalnom prodajom narcisa i prigodnih proizvoda. Po peti put za redom u ovoj hvale vrijednoj akciji sudjelovale su i članice USR Sport za sve Mala Subotica. Prodajni punktovi bili su u Držimurcu i Strelcu, Maloj Subotici, Palovcu i Štefancu, a po prvi put narcise su prodavane i u Svetom Križu.

U Maloj Subotici narcise su se prodavale na tri mjesta što je doprinijelo da se ove godine prikupi čak 1600 kuna više nego prošle godine. Uz glavni štand smješten ispred restorana Fortuna, članice naše udruge narcise su nudile ispred „Pojeka“, a lijepi žuti svjetovi nuđeni su i u velikom METSS-u. Glavni organizatori bili su Županijska liga protiv raka čakovec i „Nova nada“ – klub žena liječenih od bolesti dojke čakovec, a u provođenju akcije ovom prilikom, uz članice Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica pomagale su im i članice Udruge žena „Palovčanke“ Palovec, Udruge žena Štefanec, Udruge žena Držimurec – Strelec, Udruge Svetokrišćani te članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Mala Subotica.

Usprkos teškoj financijskoj situaciji, dobro srce Međimuraca i želja da se pomogne najpotrebnijima, glavni su razlog da je ove godine u općini Mala Subotica prikupljeno rekordnih 8.490,00 kuna. U Držimurcu i Strelcu prikupljeno je 1.070,00 kuna, u Maloj Subotici 4.280,00 kuna, u Palovcu 1.550, kuna, u Svetom Križu 710,00 kuna dok je u Štefancu prikupljeno 880,00 kuna. Kao i prijašnjih godina u akciju se uključio Josip Kolarić iz Štefanca koji je poklonio stotinjak glinenih figurica koje su se mogle kupiti po simboličnoj cijeni ili pak su ih, uz narcise, dobili oni koji su donirali veću svotu novca. Ovom prilikom mogli su se kupiti i ručni radovi koje su izradile članice kluba "Nova nada".
Prikupljena sredstva namijenjena su za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje stanovništva Međimurja od zloćudnih bolesti.

članovi Županijske lige protiv raka čakovec i „Nova nada“ – klub žena liječenih od bolesti dojke čakovec ovim se putem zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i svojim prilogom pomogli u borbi protiv ove zloćudne bolesti.

Tekst i snimke: Valentin Šipuš