U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica uspješno je proveden projekt ‘Treća smjena’, koji je osmišljen u suradnji s Forumom za slobodu odgoja kao dio projekta ‘Pokreni promjenu’, a nagrađen je i nagradom ‘Otisak srca’ koja se dodjeljuje za volonterske inicijative učenika. Od same ideje, promocije do realizacije projekta uključeni su bili mnogi učenici, djelatnici škole, roditelji.

Provodile su se radionice izrade uskrsnih ukrasa, priprema jela, šivanje platnenih vrećica, sportske aktivnosti, aktivnosti čitanja, radionice tehnike i astronomije i još niz drugih. Svatko je mogao pronaći nešto za sebe.

Posjetitelji su uživali i u pripremljenoj okrjepi, a dobrovoljni prilog koji su dali u zamjenu za fini Sobočki langoš namijenjen je Ivanu Sabolu učeniku ove škole kojemu je nakon dugotrajne bolesti napokon uspješno transplantiran bubreg i trenutno se nalazi na oporavku u bolnici u Padovi.

Broj posjetitelja bio je veći nego prošle godine i to je organizacijskom odboru škole dodatni motiv da sljedeće godine bude još i bolje.