Mjere ograničavanja kretanja uvedene su kako bi se spriječilo širenje virusa, a ne jer se to netko tako sjetio te vas molimo da ih zbog života svih nas – poštujete !!

Važno je napomenuti da Stožer Civilne zaštite Općine Mala Subotica propusnice izdaje na osnovu prijavljenog prebivališta ili stalnog boravišta, tako da osobe koje nisu prijavljeni stanovnici naselja Općine Mala Subotica , propusnice moraju zatražiti u svojem mjestu prebivališta.

Također, općinski Stožer ne izdaje dozvole za odlazak na posao, to radi isključivo poslodavac, i to temeljem propisanih kriterija. Žitelji Općine po cijelom području Općine mogu se kretati bez propusnice.

Odlazak u kupovinu u drugi grad, provjeravanje prazne kuće zbog krađa ili curenja plina itd., odlazak u banku po kredite, odlazak javnim bilježnicima, odlazak u vinograd, plaćanje računa i slično nije valjani razlog za izdavanje propusnice.

U Općini Mala Subotica imamo 7 trgovina s prehrambenim proizvodima, ljekarnu koja radi svaki dan (osim nedjelje), i poštu te se većina tih radnji može obaviti unutar Općine. Slanjem takvih zahtjeva usporava se izdavanje dozvola, te onemogućuje žiteljima koji propusnicu trebaju zbog npr. brige za bolesne osobe ili odlaske na sahrane, da je dobe na vrijeme.

Sve propusnice koje su vezane uz liječničke preglede, rtg i ct snimanje, doznake itd., za propusnicu se treba javiti svojim doktorima obiteljske medicine.

Briga za nemoćne i starije podrazumijeva da s tom osobom nitko ne živi, odnosno da je podnositelj zahtjeva jedini koji se o toj osobi može brinuti. Također, podaci navedeni u prijavi se provjeravaju, te ukoliko se pokažu netočnima, propusnica se poništava, a osoba sankcionira.

I još jednom napominjemo da su mjere ograničavanja kretanja uvedene kako bi se spriječilo širenje virusa, a ne jer se to netko tako sjetio te vas molimo da ih zbog života svih nas – poštujete !!