Članice kluba “NOVA NADA” (klub žena liječenih od bolesti dojke) iz Male Subotice, Palovca, Držimurca, Strelca, Svetog Križa, Donjeg Hrašćana i Donjeg Pustakovca i ove su se godine uključile u humanitarnu akciju Dan narcisa –  svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke.  To je tradicionalna humanitarna akcija u kojoj se daruju narcisi – cvijet koji simbolizira buđenje života i nade, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

U prikupljanju dobrovoljnih priloga i ove su im godine pomagale članice Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” Mala Subotica, Udruge žena Donji Hrašćan, Udruge žena “Palovčanke” Palovec, žene Držimurca i Strelca, Kreativna udruga Svetokrišćani te članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Mala Subotica, a po prvi put pridružile su im se i članice Aktiva žena Donji Pustakovec.

Humanitarna akcija provedena je minule subote (21.03.2015.), a sveukupno je prikupljeno 8.541,00 kuna.

U Maloj Subotici narcise su dijeljene na tri mjesta, a prikupljeno je 3.180,00 kuna. U akciji su sudjelovale Vesna Halić, Ljubica Kocijan, Jelica Kovačić, Marija Matić, Rozika Mihalic, Ana Milijančić, Ljiljana Šipuš i Darinka Vrzan.

U Palovcu (na dva mjesta)  prikupljeno je 1.620,00 kuna, a sudjelovale su Danica Glad, Erika Mihalic, Ivana Pintarić, Marija Šekrst, Ana Švenda, Barabara Vugrinec i Josipa Vugrinec.

Žene Držimurca i Strelca (Snježana Ciglar, Vesna Ciglar,  Danica Jančec, Božica Juras, Nada Lovrenčić i Biserka Valentić) prikupile su 950,00 kune, dok je u Svetom Križu (Marija Mlinarić i Melita Sečan) prikupljeno 676,00 kuna.

Udruga žena Donji Hrašćan (Nada Branilović,  Anamarija Drk,  Valentina Jurčec,  Milena Krčmar, Danica Mihalec, Katarina Setnik, Jelena Rodi, Marija Vidović i Štefanija Zrna ), prikupila je  965,00 kuna, a članice  Aktiva žena  Donji Pustakovec (Sandra Čanadi, Gordana Čonkaš, Nevenka Kramar, Snježana Kramar, Emilija Vincek, Senka) prikupile su 1.150,00kuna.

I ove godine svoj veliki doprinos humanitarnoj akciji dao je Josip Kolarić iz Štefanca koji je poklonio stotinjak glinenih figurica koje su se dijelile uz narcise.

Novac prikupljen u ovoj akciji koristit će se za pomoć oboljelim ženama i ostalim članovima klubova, koji djeluju unutar Lige za borbu protiv raka Čakovec, za nabavu pomagala i rehabilitaciju pod stručnim vodstvom, kako bi život uz zločudnu bolest bio što kvalitetniji.  VELIKO HVALA svim dobrim ljudima koji su, na bilo koji način, pomogli u provođenju ove hvale vrijedne akcije.

Tekst i foto: Valentin Šipuš

Pogledajte galeriju slika…

 Akcija je organizirano provedena u više mjesta naše Županije, a prikupljeno je ukupno 51.784,00 kuna.

Popis prikupljenih sredstava po lokacijama:
Trg Republike Čakovec – 12. 000 kuna, Franjevački trg Čakovec – 3.209, Štefanec – 660, Mursko Središće – 4.080, Mala Subotica – 8.541, Prelog – 5. 453, Nedelišće – 2.797, Gardinovec – 1.953, Domašinec – 1.120, Brezje – 1.980, Dragoslavec – 440, Pribislavec – 3.100, Galerija Sjever Čakovec – 2.311, Belica – 2.040 i Kotoriba – 2.100 kuna.