U četvrtak 27. prosinca 2018. godine u općinskoj vijećnici Općine Mala Subotica općinski načelnik Valentino Škvorc i 6 novih stipendista Općine Mala Subotica potpisali su ugovore o stipendiranju. Ukupno u ovoj akademskoj godini Općina Mala Subotica stipendira 31 stipendista, za što je u proračunu za 2019. godinu osigurano 200.000,00 kuna. Ugovore o stipendiranju potpisali su Eva Trstenjak, Izabela Peras, Lucija Bujanić, Petra Piknjač, Martin Lajtman i Saša Vuković.

Općina Mala Subotica svojim studentima dodjeljuje stipendije u punom smislu budući da su iste nepovratne osim u slučaju da student sklopi ugovor o stipendiranju s nekim drugim stipenditorom, njegovim roditeljima ili skrbnicima prebivalište više nije na području  općine Mala Subotica, bez suglasnosti Općine promijeni fakultet ili mjesto studiranja, ne upiše sljedeću akademsku godinu ili idući semestar i od Općinskog načelnika ne dobije suglasnost za mirovanje isplate stipendije, ili se zaposli tijekom studiranja.

Prilikom potpisivanja novih ugovora o stipendiranju općinski načelnik pozvao je stipendiste da se aktivno uključe u iznošenje ideja, mišljenja i kritika u vezi funkcioniranja općinske vlasti i Općine Mala Subotica u cjelini, i da na taj način konstruktivno djeluju u zajednici u kojoj žive. Pozvao ih je također na uključivanje u rad Savjeta mladih i udruga u Općini Mala Subotica. Zaželio im je puno uspjeha u školovanju, prije svega upornost i strpljenje kako bi uloženo vrijeme, trud i financijska sredstva rezultiralo željenim uspjehom na profesionalnom polju.