U četvrtak 28. prosinca 2017. godine u općinskoj vijećnici Općine Mala Subotica općinski načelnik Valentino Škvorc i 14 novih stipendista Općine Mala Subotica potpisali su ugovore o stipendiranju. Ukupno u ovoj akademskoj godini Općina Mala Subotica stipendira 38 stipendista, za što je u proračunu za 2018. godinu osigurano 150.000,00 kuna. Ugovore o stipendiranju potpisali su Ivo Puklek, Denis Janković, Antonija Ciglar, Emili Radiković, Niki Radiković, Saša Vuković, Klara Horvat, Lucija Bekus, Lidija Okreša, Dino Horvat, Magdalena Sklepić, Karla Taradi, Tina Hatlak i Jelena Cirković. Rezultat je to postupka dodjele stipendija Općine Mala Subotica koji je započeo krajem studenog 2017. godine na temelju novog Pravilnika o stipendiranju. Navedenim Pravilnikom utvrđeni su osnovni iznosi stipendije od 300,00 kn za studiranje u Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici i Križevcima, odnosno 500,00 kn za studiranje u drugim udaljenijim mjestima. Novost predstavlja lista deficitarnih zanimanja koja ostvaruju pravo na 100,00 kuna veću stipendiju, a navedeno pravo priznato je i novim i starim stipendistima. Također, ukinuta je gornja granica primanja po članu kućanstva.

Općina Mala Subotica svojim studentima dodjeljuje stipendije u punom smislu budući da su iste nepovratne osim u slučaju da student sklopi ugovor o stipendiranju s nekim drugim stipenditorom, njegovim roditeljima ili skrbnicima prebivalište više nije na području  općine Mala Subotica, bez suglasnosti Općine promijeni fakultet ili mjesto studiranja, ne upiše sljedeću akademsku godinu ili idući semestar i od Općinskog načelnika ne dobije suglasnost za mirovanje isplate stipendije, ili se zaposli tijekom studiranja. Dodatnom stimulacijom za stipendiranje deficitarnih zanimanja (računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, matematika, fizika, medicina, biomedicina, logopedija, rehabilitacija, anglistika) žele se potaknuti učenici srednjih škola na odabir zanimanja u kojima im je vrlo izgledno brzo i sigurno zaposlenje.

Prilikom potpisivanja novih ugovora o stipendiranju općinski načelnik pozvao je stipendiste da se aktivno uključe u iznošenje ideja, mišljenja i kritika u vezi funkcioniranja općinske vlasti i Općine Mala Subotica u cjelini, i da na taj način konstruktivno djeluju u zajednici u kojoj žive. Pozvao ih je također na uključivanje u rad Savjeta mladih i udruga u Općini Mala Subotica. Zaželio im je puno uspjeha u školovanju, prije svega upornost i strpljenje kako bi uloženo vrijeme, trud i financijska sredstva rezultiralo željenim uspjehom na profesionalnom polju.