U srijedu, 4. svibnja 2011.godine DVD Mala Subotica svečano je otvorila te obavila posvećenje novog vatrogasnog doma. Ceremonija je počela sa mimohodom od stare lokacije pokraj Doma Kulture do crkve. U mimohodu uz domaće vatrogasce – veterane, aktivne, mladež i djecu  sudjelovali su vatrogasci iz Kelemena (bratskog društva), Držimurec-Strelca, Palovca i Svetog Križa, uzvanici, gosti te Puhački orkestar općine Mala Subotica. Pošto je 4. svibnja dan Svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca u župnoj crkvi je bila održana misa te se je posvetio kip Sv. Florijana kojeg su darovali predsjednik – Mladen Jelenić i zapovjednik društva – Miroslav Kocijan.

Posle mise išlo se do kapelice Svetog Florijana koje je blizu crkve na raskršću cesta za Orehovicu i Sveti Križ gdje su je poklonilo slavljeniku te pomolilo. Poslije kapelice ešalon je krenuo do vatrogasnog doma gdje se je prvo obavilo posvećenje novog (rekonstruiranog) vatrogasnog doma. Posvećenje je obavio domaći župnik vlč. Đuro Vukalović. Predsjednik društva obratio se je prisutnima uz par riječi dobrodošlice te su najmlađi (Simona Vlašić 7 god.) i najstariji natjecatelj društva (Ivan Šegović 90 god.) prerezali vrpcu te svečano otvorili nove prostorije vatrogasnog doma.

Poslije toga je slijedilo razgledavanje novih prostorija te je u multifunkcijskoj dvorani na katu predsjednik društva dao osvrt tj. kronologiju rada društva od davne 1893. godine te osvrt na rekonstrukciju vatrogasnog doma koja je sa građevinskim radovima počela u 12. mjesecu 2008. godine.

Najzaslužnijima za izgradnju doma podijeljene su plakete i to: ŽUPANIJI MEđIMURSKOJ, OPćINI MALA SUBOTICA, MJESNOM ODBORU MALA SUBOTICA, METSS d.o.o., HORVAT JOSIPU – keramičaru, PODVEZANEC ĐURI, ĐURKIN d.o.o., CIRKOVIć MIJO I EVELIN, SISTEM MEP d.o.o., ZADRAVEC MILANU, POLJODOM d.o.o., ALU-ART d.o.o., MJERNIK d.o.o. i BUJANIć ZORANU.

Uz plakete podijeljene su i zahvalnice i to redom od bivše županijske i općinske vlasti, projektanta, raznih izvođača, domaćih privatnika, mještana pa do vatrogasaca koji su aktivno te materijalno sudjelovali u izgradnji. Poslije službenog dijela domaći vatrogasci počastili su sve uzvanike i goste skromnim domjenkom te se je na kraju i zaplesalo uz muziku Puhačkog orkestra.

Sve fotografije pogledajte u galeriji slika.