U subotu je na prostoru jezera Trate u Maloj Subotici održana 20. redovna godišnja skupština SRD ‘Šaran’ Mala Subotica. Nakon uvodnog dijela, konstatiranja da ima dovoljan broj članova za pravovaljane odluke i dva potpisnika zapisnika, predsjednik Borislav Drk osvrnuo se na proteklu 2016. godinu.

– Zadovoljan sam što smo uspjeli legalizirati ribičku kućicu i što su nam sada svi papiri “čisti”. Napravili smo i sanitarni čvor, uredili unutarnju prostoriju (pod) i sanitarni čvor. S vanjske strane ofarbana je i fasada. S obzirom na financijska sredstva koja smo imali još smo i puno toga napravili – rekao je. Financijsko izvješće i sve oko legalizacije izvjestio je tajnik društva Franjo Mesarić-Frenki.

– Sretan sam što smo uspjeli sve svoje financijske obaveze nadmiriti, nikome nismo ništa dužni i još godinu završavamo u laganom plusu. Bilo je puno papirologije koju moramo ispunjavati bilo prema Savezu, bilo prema Općini ili Fini u Čakovcu – rekao je tajnik. Sve obaveze su izvršene na vrijeme i nikakvih problema nije bilo.

Planova za 2017. ima puno: napraviti nadstrešnicu, napraviti kućni vodovod (hidro-pack), obavljati redovnu djelatnost u natjecanjima, redovite radne akcije i održavanje okoliša oko jezera i ribičkog doma, škola ribolova u prirodi za djecu iz Osnovne škole, izgraditi rampu za invalide – to jest pristup vodi, zasaditi borove kako bi dobili zelenilo za cijelu godinu i proslaviti 20. godišnjicu postojanja društva. Svi ti planovi i želje ovisi od financijske situacije društva.

Ispred Nadzornog odbora izvješče je pročitao Branko Kovačić ustvardivši kako je rukovodstvo radilo po planovima društva, statute i zakona, gdje nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Skupština je glasanjem prihvatila jednoglasno sva izvješća i tada su se za riječ javili gosti. Rad društva pohvalio je i predsjednik SRD “Divera” Sveti Križ Branko Mišić i zaželio uspješan daljnji rad. Prisutnima se obratio i predsjednik DVD-a Mala Subotica Mladen Jelenić koji je isto poželio dobru suradnju sa svim udrugama na području naše općine.

Pod razno tajnika je još zanimalo da li imaju kakve ideje kako bi se proslavila 20. godišnjica rada Društva. Bilo je prijedloga što skromnije, jednostavnije i da što manje košta udrugu – jer financija nikada dosta. Ima još vremena pa će se o tome raspravljati kasnije na Upravnom odboru. Tu su samo iznesene osnovne smjernice kako bi se rukovodstvo znalo ravnati.

Nakon završetka skupštine slijedio je domjenak, razgovori i druženje.

Tekst i fotografije: Franjo Mesarić – Frenki