VMO Mala Subotica ove je godine zaduženo za organizaciju Sobočkog fašnika. Na sastanku svih općinskih VMO i svih općinskih klubova, udruga i ustanova, izneseno je mnoštvo novih ideja, kako bi se ova tradicionalna manifestacija podigla na nešto viši nivo. Ove godine uvest će se nekoliko novih sadržaja, a nastavit će se sa realizacijom predloženih ideja za naredne godine. Ovogodišnja povorka bit će u nedjelju, 19. veljače kreće se u 14,00 sati od Domino bara u Palovcu, prema Domu kulture Mala Subotica.

Meštar Fašnika predvodit će povorku i voditi program kod Doma Kulture. Žiri će pratiti maske cijelim putem, te će se prema dogovorenim kategorijama i kriterijima, maske ocjenjivati i najboljima dodijeliti nagrade. Najveća novost ovogodišnjeg Sobočkog fašnika su svakako ''Kugači'' – nekadašnje tradicionalne maske. Svako općinsko naselje daje svojeg predstavnika, a u cilju da ''Kugači'' postanu prepoznatljivi brend Sobočkog fašnika.

Kao i svake godine bit će kuhanog vina, čaja krafni, pjesme, veselja, velikih i malih maski, veselih i žalosnih, strašnih i smiješnih, a ''Kugači'' će svakako biti nešto novo, što je  mlađim generacijama potpuno nepoznato. Kugači su strašne i zločeste maske, i djeca i odrasli su ih se bojali, skrivali pred njima… Možda je došlo vrijeme da ih oživimo… Zato dođite obavezno, maskirajte se i opustite ovog dana kada je sve dozvoljeno. Fašjek ima vel'ke oči i duge mustače…

Zapisnik sastanka, sa svim detaljima, možete vidjeti ovdje.

Zapisnik sastanka VMO Mala Subotica s predstavnicima žirija općinskog "Fašjeka" možete pročitati klikom ovdje.

Sve zapisnike možete pronaći u rubrikama zapisnici (u izborniku s lijeve strane).