U subotu 30.06.2018. god. u sklopu proslave „Dani općine Mala Subotica“ održan je šahovski turnir. Šahisti iz cijelog Međimurja i šire već tradicionalno obilježavaju proslavu Općine. Ove godine sudjelovalo se u tri kategorije i to: seniorskoj, kadetskoj (dječaci i djevojčice-zasebno).

Pobjednik u seniorskoj konkurenciji bio je MK HORVAT DAVID iz ŠK „Stridon“ Štrigova, 2.mjesto osvojio je MK ŠEGOVIĆ GORAN iz ŠD „Varaždin“, a 3.mjesto MK ŽELEŽNJAK TIHOMIR iz ŠK „Pretetinec“.

Od domaćih šahista najbolji rezultat ostvario je SERMEK IGOR osvojivši odlično 4. mjesto.

U konkurenciji kadetkinja (djevojčica), općinska prvakinja za 2018. god. je JULIJA JANKOVIĆ iz M.Subotice (šahistica ŠK  „Dinamo“ Palovec). Drugo (2.) mjesto osvojila je MATEJA TOPLEK, a 3.mjesto pripalo je HANI HALIĆ.

U konkurenciji kadeta (dječaka) vodila se jaka borba, pa je pobjednika odlučivao bolji međusobni susret. Tako je nakon 4 godine dominacije (Nevena Cirkvenčića) sasvim zaslužno 1.mjesto pripalo GRGI BRNARDIĆU iz Male Subotice. Ovaj mladi šahista učenik je 1. razreda O.Š. „T.Goričanca“ M.Subotica. On definitivno  predstavlja veliki potencijal u šahovskom sportu. Čestitamo! Drugo mjesto (sa istim brojem bodova) pripalo je NEVENU CIRKVENČIĆU iz Palovca, a 3. mjesto osvojio je LUKA ŠEGOVIĆ iz Palovca (svi članovi ŠK „Dinamo“ Palovec).

Pokrovitelj ove šahovske manifestacije bila je općina Mala Subotica, koja je osigurala pehare (za 1., 2. i 3. mjesto u sve tri kategorije), te medalje za sve mlade šahiste, kao i jelo i piće za sve učesnike.

Posebne nagrade uručene su najstarijem, najmlađem učesniku turnira, te najbolje plasiranoj šahistici.

Sve natjecatelje turnira pozdravio je zamjenik načelnika Mladen Lacković, dok je pehare i medalje uručio načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

Spomenimo da je odličnu organizaciju šahovskog turnira vodio ŠK „Dinamo“ Palovec.

 

Tekst pripremila: Slađana Cirkvenčić