Protekli petak nakon otvorenja Dječjeg vrtića Potočnica u Maloj Subotici u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Mala Subotica koju je govorom započeo predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić. Istaknuo je da je upravo otvorenje vrtića dokaz da je Mala Subotica mjesto dostojno za život svakog čovjeka. Nakon njega govor je održao načelnik Valentino Škvorc koji se osvrnuo na ostvareno u proteklih godinu dana te je među najvažnijim projektima, uz vrtić izdvojio rekonstrukciju javne rasvjete te raskrižja kod Mandlina, dugogodišnje prometne crne točke. Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman pohvalila je udruge koje su, rekla je, uvijek spremne na suradnju i Međimurje redovito u najboljem svjetlu predstavljaju na državnoj i međunarodnoj razini.

Na svečanoj sjednici dodijeljen je Grb Općine Mala Subotica pateru Christophu Hornu za izniman doprinos ugledu općine te svekoliki doprinos zajednici , Puhačkom orkestru Mala Subotica za izniman doprinos kulturnom razvoju Općine te svekoliki doprinos zajednici te Nogometnom klubu Dinamo Palovec za 60. obljetnicu rada usmjerenog na boljitak sportskog i društvenog života zajednice.

Zahvalnice Općine Mala Subotica uručene su Ljekarni Petek za doprinos razvoju i unapređenju sportskog i društvenog života te doprinos zajednici , Kristijanu Srpaku za izuzetni doprinos na području socijalne skrbi i humanitarnog rada te Karate klubu Mala Subotica za izvanredni sportski uspjeh i unapređenje sportskog života zajednice .

U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio predsjednik Puhačkog orkestra općine Mala Subotica FIlip Horvat.

Nagrađeni su i učenici i studenti za uspjehe na natjecanjima i u školovanju i to redom: Aida Trstenjak, Ema Marčec, Sara Novak, Lovro Farkaš, Filip Novak, Ivo Maček, Melani Milijančić, Eli Hrgović, Tin Hrgović, Nikola Horvat, Iva Blažona, Marko Blažona, Dječja folklorna skupina KUU-a Zvon, Mihael Mezga, Doroteja Cerovec, Lana Pintarić, Štefan Granatir, Franjo Križaić, Petra Piknjač, Eva Trstenjak, Karla Taradi, Filip Cirkvenčić, Petra Furdi, Lana Agejev.

u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Tamburaši KUU Zvon, Puhački Orkestar Općine Mala Subotica, pobjednica ovogodišnjeg Najglasa Osnovne škole Tomaša Goričanca Julija Matić, školska bubnjarska skupina te Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak.

Nakon završene sjednice svi prisutni uputili su se u Palovec gdje je bilo svečano otvorenje trga u centru naselja. Nakon otvorenja, u šatoru, na nogometnom igralištu Palovec bilo je organizirano jelo i piće za sve prisutne nakon koje je goste do ranojutarnjih sati zabavljala grupa Crvena Jabuka i grupa Tragovi.

U subotu s početkom u 10.00 sati održan je šahovski turnir u Društvenom domu Palovec. Turnir se odigrao u dva dijela: „A“ turnir – otvoreno prvenstvo (nastupili šahisti iz svih klubova Međimurske županije), „B“ turnir – natjecanje mladih šahista (kadeta i juniora) s područja općine Mala Subotica. Više na https://www.opcina-mala-subotica.hr/i-sahisti-dali-svoj-doprinos-danima-opcine-mala-subotica/ .

U nedjelju u 10:30 održan je mimohod članova udruga s područja općine Mala Subotica, općinskih djelatnika te članova Općinskog vijeća nakon kojeg je slijedila Sveta misa.

Općina Mala Subotica zahvaljuje se bivšem pročelniku Franji Jankoviću na ustupljenim slikama.