U ponedjeljak, 6. lipnja 2011. godine u Međimurskoj županiji počinje provedba projekta "Autobus čudesna šuma". Cilj ovog projekta je omogućiti djeci s područja posebne državne skrbi, ruralnih područja, pograničnih područja te područja s velikim brojem djece i nedostatka organiziranih aktivnosti i događanja namijenjena njima u koja bi se mogla uključiti u svoje slobodno vrijeme.

Projekt će se provoditi svakog dana od 09:00 do 15:00 sati prema sljedećem rasporedu:
6. lipnja 2011. – općina Nedelišće – OŠ Macinec
7. lipnja 2011. – grad Prelog – prostor parka, iza zgrade grada Preloga, PŠ Cirkovljan, OŠ Draškovec
8. lipnja 2011. – općina Mala Subotica – DV Mala Subotica, PŠ Držimurec
9. lipnja 2011. –  općina Podturen – OŠ Podturen, PŠ Novakovec, PŠ Sivica, PŠ Miklavec
10. lipnja 2011. –  općina Belica – OŠ Belica

Projekt se provodi s ciljem širenja mreže sadržaja i programa usmjerenih djeci iz ruralnih područja, iz područja od posebne državne skrbi te područja s velikim brojem djece. Zahvaljujući iskazanom interesu i odazivu županija, kao i uspješno ostvarenoj zajedničkoj suradnji, u Projektu je do sada sudjelovalo dvije trećine županija u kojima je putujuća igraonica obišla preko 300 mjesta i pri čemu je obuhvaćeno preko 35 000 djece. Projekt se provodi sukladno mjerama iz Nacionalne obiteljske politike, Programa za sprečavanje nasilja među djecom i mladima i Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006 do 2012. godine.

Projekt je namijenjen djeci u dobi od 3 do 14 godina, a usmjeren je razvoju stvaralačkih i kreativnih sposobnosti djece, s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece (razvijanje prijateljstva, druženja i zajedništva) kao i ostvarivanje prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, te prava na slobodno vrijeme, igru i razonodu. Autobus je opremljen raznovrsnim materijalima za provedbu kreativnih radionica za djecu, likovnih radionica, informatičke radionice te nizom društvenih igara.

U provedbu projekta uključio se Obiteljski centar Varaždinske županije i to kadrovski, sa organizacijom i provođenjem programa likovnih kreativnih radionica, dramskim i literarnim radionicama, informatičkim igraonicama te psihoedukativnim predavanjima namijenjenim roditeljima i djelatnicima škola i vrtića. Stručni djelatnici Obiteljskog centra provoditi će sve aktivnosti vezane uz projekt Autobus „čarobna šuma“, uz pomoć volontera općina i grada sudionika, škola, te Međimurske županije.