Međimurska županija je rasadnik sportskih i ljudskih talenata. Dokaz tome su i mladi karatisti i reprezentativci Hrvatske iz karate kluba Globus (Čakovec, Mala Subotica) koji su na prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste koje se održalo 14. i 15.04.2018. u Zagrebu u konkurenciji 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih 6 zlatnih medalja, 1 srebrnu te 3 brončane medalje. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske.

Da uspjeh na prvenstvu Hrvatske nije bio slučajan, nego plod kontinuiranog i predanog rada, mladi karatisti potvrdili su i na vrlo jakom međunarodnom 23. Balkanskom Prvenstvu u karateu za mlađe uzraste koji se održao od 27. do 29. travnja u Beogradu u Srbiji na kojem je nastupilo 800 mladih karatista iz 11 država te su odličnim nastupima osvojili 3 brončane medalje.

Za uspješne mlade karatiste iz Male Subotice upriličen je prijem u  vijećnici Općine Mala Subotica, gdje su djecu dočekali domaćini, načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc sa njegovim zamjenikom Mladenom Lackovićem i uručili im prigodne poklone.

Na prijemu, u vrlo ugodnoj atmosferi i druženju bili su treneri Tomislav Magdalenić i roditelji karatista te Aida Trstenjak – Prvakinja Hrvatske mlađe učenice -28kg, Ema Marčec – Viceprvakinja Hrvatske mlađe kadetkinje –40kg, Lovro Farkaš – bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -50kg.

 

Nakon prijema karatista načelnik Valentino Škvorc i njegov zamjenik Mladen Lacković primili su Šahovski klub Dinamo Palovec.

Predsjednik Šahovskog kluba Dinamo Palovec Dragutin Srnec predstavio je mlade članove kluba od kojih je sveukupno 14 registriranih kadeta  i 4 registriranih seniora. Šahovski klub aktivno djeluje od 1981. godine te su ove godine osvojili 4. mjesto u 2. Kadetskoj ligi u kojoj su se natjecali. Na predstojećem Državnom prvenstvu u šahu koje će se održati u Trogiru od 16. do 21. svibnja 2018. godine, Šahovski klub Dinamo Palovec će imati 2 predstavnika u kategoriji kadeta što je veliki uspjeh za tako malu sredinu i samu popularnost sporta u našim krajevima.

Predsjednik kluba dodao je još da se financiraju iz općinskog proračuna Male Subotice, a neke stvari financiraju i sami članovi ili pak roditelji, jer imaju dosta mladih članova. Mladih šahista imaju dovoljno, ali im nedostaju seniori. Iako su financijski u plusu, još koja kuna ne bi im bila previše za za trenirke i majice u kojima bi izgledali kao ekipa.

Na kraju druženja, tajnica kluba Slađana Cirkvenčić i zapisničarka Ivančica Šegović uručile su prigodne poklone načelniku i njegovom zamjeniku.