2012. godine Međimurski savez sportskih ribolovaca dobio je domaćinstvo Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak 2014. Odluka je donesena na kongresu svjetske krovne organizacije sportskih ribiča koji je održan u Rimu. Da hrvatski sportski ribiči i njihov savez uživaju veliki ugled, govori i odluka koja je bila jednoglasna. Hrvatska i Međimurska županija tako će biti domaćini najvećeg i najjačeg ribolovnog natjecanja.

61. Svjetsko prvenstvo u Lovu ribe udicom na plovak održat će se 13. i 14. rujna na odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrava na potezu Sveta Marija – Donja Dubrava u pet sektora.

Otvorenje i proglašenje pobjednika organizirat će se u Prelogu gdje je već osnovan tim za organizaciju Svjetskog prvenstva, a u organizaciju će biti uključena brojna ribolovna društva Međimurja, pogotovo ona iz Donjeg Međimurja. Tijekom godine očekuje se dolazak brojnih reprezentacija koje će trenirati u Međimurju, a prvi treninzi uoči natjecanja mogu se očekivati od 7. rujna kada će već doputovati dio reprezentacija.

Taj tjedan od 7. do 14. rujna bit će tjedan ribolova u našoj županiji. Otvaranje se predviđa za četvrtak 11. rujna, a obavezan trening je u petak 12. rujna.  Natjecanje će se odvijati u subotu i nedjelju 13. i14. rujna.

Poziv za sudjelovanje …  SVJETSKO RIBOLOVNO PRVENSTVO 2014.

Pogledajte kako su Međimurci kandidirali naš kraj za domaćinstvo Svjetskog prvenstva … Film

Više o samom prvenstvu…