Kako bismo zajedničkim snagama i resursima promovirali djelatnost i proizvode poljoprivrednih proizvođača, Općina Mala Subotica upućuje poziv svim poljoprivrednim proizvođačima s našeg područja na uspostavu suradnje u području razmjene podataka o objavljenim natječajima za područje poljoprivrede te u području promocije proizvoda.

BAZA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA S PODRUČJA OPĆINE MALA SUBOTICA

S obzirom da ne postoji javna baza poljoprivrednih proizvođača, ovim putem poljoprivrednim proizvođačima koji to žele, upućujemo poziv da se sami prijave u bazu koju će voditi Općina Mala Subotica. Prijaviti se možete putem obrasca u prilogu kojeg u bilo koje doba možete ubaciti u poštanski sandučić na ulazu u ured Općine Mala Subotica. Prikupljeni kontakt podaci koristit će isključivo za dostavu obavijesti o objavljenim natječajima Ministarstva poljoprivrede, drugih državnih tijela, Međimurske županije te Općine Mala Subotica, o održavanju povremenih sajmova lokalnog i regionalnog karaktera te drugih obavijesti (objave o elementarnim nepogodama, zaprašivanju komaraca i sl.). Ovako dostavljeni podaci o poljoprivrednim proizvođačima neće biti javni, već će se koristiti isključivo za prije navedene svrhe.

PROMOCIJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA NA WEB STRANICI I INFO KIOSKU OPĆINE MALA SUBOTICA

Općina Mala Subotica započela je sa izradom nove općinske web stranice koja će, osim sadržaja vezanih uz općinsku upravu, imati dio namijenjen poljoprivrednim proizvođačima koji žele promovirati svoje gospodarstvo i proizvode. Isto se odnosi i na fizičke i pravne osobe koje nude smještaj u registriranim objektima. Osim na web stranici, podacima o PG-u te o objektima za smještaj moći će se pristupiti i preko info kioska koji je postavljen na trgu ispred Doma kulture u Maloj Subotici. Primjer interaktivne karte možete vidjeti na https://tz-prelog.hr/hr/opg-ovi-i-proizvodaci/ , a samo predstavljanje OPGa na https://tz-prelog.hr/hr/opg-ivica-balent/ . Predstavljanje OPG-a, odnosno smještajnog kapaciteta, na općinskoj web stranici i na info kiosku je besplatno. Ukoliko ste zainteresirani za ovakvu promociju vaše djelatnosti molimo da svoj iskaz interesa prijavite na email referent@opcina-mala-subotica.hr kako bismo vam proslijedili uputu za dostavu potrebnih informacija.

JESENSKA MANIFESTACIJA SA PROMOCIJOM POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

Vezano na više upita o održavanju sajma poljoprivrednih proizvoda u Maloj Subotici, ovim putem obavještavamo da se za kraj rujna ove godine planira održavanje jesenske manifestacije na trgu ispred Doma kulture u Maloj Subotici na kojem bi štandove sa svojim proizvodima imali poljoprivredni proizvođači sa područja naše Općine. Štandove osigurava Općina o svom trošku. Naravno, održavanje manifestacije ovisi o epidemiološkim mjerama koje će u to vrijeme biti na snazi. Kako bismo lakše planirali broj potrebnih štandova, molimo da se poljoprivredni proizvođači zainteresirani za prodaju proizvoda na štandovima prijave najkasnije do 10. rujna 2021. godine na email opcina@opcina-mala-subotica.hr ili na telefon 040 631 700 (Dominik Palfi). Ukoliko se za ovu manifestaciju pokaže dostatan interes proizvođača, ona bi mogla biti tek jedna od mnogih, odnosno predstavljati početak redovitog održavanja sajmenog dana u našoj općini.

Ukoliko imate dodatne prijedloge i ideje kojima bi Općina Mala Subotica mogla unaprijediti položaj poljoprivrednih proizvođača na našem području, pozivamo vas da nam iste proslijedite kako bi ih razmotrilo Povjerenstvo za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

S poštovanjem,

Općinski načelnik Općine Mala Subotica

Valentino Škvorc, dipl.ing.geoteh.