Obavještavaju se mještani, da je Općina Mala Subotica od 01.01.2014. godine razvrstana u II. skupinu po stupnju razvijenosti prema posebnom propisu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Na na osnovu toga svi koji su u 2014. godini imali prijavljeno prebivalište i boravili na području općine Mala Subotica, a iz plaće ili ugovora platili porez na dohodak, mogu na temelju godišnje porezne prijave ostvariti povrat poreza na dohodak s osnova povećanja osobnog odbitka (osnovni osobni odbitak za II. skupinu po stupnju razvijenosti u 2014. godini iznosi 2.700,00 kuna, umjesto 2.200,00 koji je korišten kod obračuna akontacije poreza, a priznaje se samo u godišnjem obračunu poreza na dohodak na temelju podnesene godišnje porezne prijave).

Pravo na povrat poreza ne mogu ostvariti umirovljenici koji su platili porez na dohodak samo na mirovinu, jer je osobni odbitak za umirovljenike bio viši od osnovnog osobnog odbitka za II. skupinu po stupnju razvijenosti, odnosno u 2014. godini iznosio je 3.400,00 kuna.

Podsjećamo da se godišnje prijave mogu predati najkasnije do 28. veljače 2015. godine.

Obrazac/kalkulator za popunjavanje porezne prijave može se naći i popuniti na internetu, a oni kojima nije dostupan internet, obrazac godišnje porezne prijave mogu kupiti u knjižari i popuniti ga kemijskom olovkom, te priložiti potrebne dokumente uz godišnju prijavu.