Razlog za pokretanje humanitarne akcije je taj što se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) obratila obitelj Ivana i Biserke Križaić iz Palovca.

Evo njihove molbe:

“Od dana 06.09.2014. godine moju obitelj zadesila je tužna vijest o prometnoj nesreći u kojoj je stradala naša maloljetna kćer Emina Križaić, rođ. 17.05.1997., učenica trećeg razreda Gospodarske škole u Čakovcu. Od tada smo obuzeti tugom i neprestalnim razmišljanjima o budućnosti našeg djeteta i njezinom zdravstvenom stanju. U vrlo teškoj prometnoj nesreći od navedenog događaja pa do 15.10.2014. godine uz velike napore i trud osoblja Županijske bolnice Čakovec na odjelu Jedinice intenzivnog liječenja naše dijete je upućeno na rehabilitaciju u Krapinske toplice. Od dolaska do današnjeg dana uočeni su vrlo bitni pomaci njezinog oporavka ( pokazuje znakove emocionalnog stanja: smijeh, suze pojava beztonskog razgovora: otvaranja usta sa razumnim znacima). S obzirom da je vezana za krevet i to iziskuje stalnu njegu, osjećam veliku potrebu da joj osobno u danonoćnoj prisutnosti budem i utjeha i nada u očvršćivanju njezine volje za oporavak i što bolju i efikasnu rehabilitaciju prisiljena sam tamo boraviti. HZZO za sada je odobrio rehabilitaciju u trajanju od 6 mjeseci pa sam i ja vezana istim biti joj na raspolaganju za navedeno razdoblje. Moj boravak u Krapinskim toplicama iziskuje materijalna izdavanja samo za smještaj 70,00 kuna po noćenju i stvara mi velike probleme pri izvršenju te novčane obaveze. S obzirom da sam sama zaposlena- suprug mi ne radi, prisiljena sam živjeti od dječje pomoći, kako bih time jednom djetetu ublažila svoju materijalnu oskudicu.

Zbog toga se obraćam UOLL-u i dobrim ljudima da nam u skladu sa svojim mogućnostima pomogne u ovim teškom trenutku, kako bismo barem na taj način olakšali svoju svakodnevnicu. U iščekivaju Vaše pomoći lijepo Vas pzdravljamo i unapred zahvaljujemo Biserka i Ivan Križaić.”

UOLL je otvorio žiro račun za pomoć obitelji Križaić:

Privredna banka Zagreb
Broj računa: HR5123400091116005263
Poziv na broj 02 061014
Svrha: Za Eminu

 

U ime obitelji Križaić zahvakljujemo na razumijevanju i pomoći.

ZAMOLBA “UOLL”  ZA EMINU KRIŽAIĆ