Rozina Horvat i Blaž KolarićPodružnica umirovljenika Palovec registrirana je 01.07.1986. godine. Prošle godine 09.09.2006. proslavila je 20. godišnjicu postojanja i rada. Kroz svih 20 godina postojanja Podružnica vrlo aktivno djeluje. Cilj Podružnice je okupljanje članstva, organiziranje sportskih natjecanja i drugo. Svake godine imamo organizirano županijsko natjecanje. Više…

Ove godine će biti 21. po redu na županijskom nivou. Najčešće se natjecanja održavaju u Gornjoj Dubravi. Već tradicionalno imamo odabrane discipline koje odgovaraju nama umirovljenicima, a to su pikado za žene, šah i gađanje sa zračnom puškom za muške. Također imamo organizirano natjecanje između Podružnica Belice, Čakovca i Nedelišća. Ove godine mi smo domaćin 10-tih po redu sportskih susreta koji će se održati u Gornjoj Dubravi.

UmirovljeniciPoslije sportskih susreta slijedi druženje i zabava prema dogovorenom vremenu, uz sportsko natjecanje imamo organizirani odlazak u  toplice u hrvatskoj te u susjednu Mađarsku i Sloveniju. Svake godine bake i djedovi vode svoje unuke u toplice Sv. Martin, što djecu posebno veseli. Kroz godinu imamo dosta zabava , ali sve u visini naših mogućnosti.

 

 Podružnica raspolaže vlastitom  prostorijom površine 55 metara kvadratnih koja se nalazi u društvenom domu Palovec, gore na katu, a uz to vrlo dobro je uređena. Ima još nekih nedostataka i ovo će se u bliskoj budućnosti riješiti. Na ovako krasnoj prostoriji možemo zahvaliti nekadašnjoj Mjesnoj zajednici, poslije Mjesnom Odboru i Općini Mala Subotica. Kroz godinu imamo organizirane posjete bolesnim osobama. Krajem godine posjećujemo 80 godišnjake, bolesne te osobe s invaliditetom kojima poklanjamo prikladne pakete. Također imamo organizirano druženje za članove Podružnice u Gornjoj Dubravi koji slave 50-tu ili 60-tu godišnjicu braka. Krajem godine održavamo svečanu sjednicu. Jedna od aktivnosti Podružnice je i ubiranje godišnje članarine za sve aktivne članove. Tu smo posebno dobro organizirani i taj posao rješavamo gotovo 100% u siječnju, što je za svaku pohvalu. U Podružnici umirovljenika Palovec spadaju sljedeća naselja: Palovec, Držimurec – Strelec, Štefanec, i nešto članova iz Male Subotice. Podružnica umirovljenika Palovec je najbrojnija organizacija u selu jer ima oko 420 članova. Sve poslove oko organizacije i same realizacije svih aktivnosti rješavaju predsjednik i tajnica Podružnice umirovljenika zajedno sa svojim aktivnim članovima Izvršnog odbora.