Radovi na postavljanju nove ograde oko igrališta nogometnog kluba Omladinac u Držimurec-Strelcu dogovoreni su prošle godine, ali pandemija Covid-19 je sve usporila i odgodila za ovu godinu. Stara ograda je bila već dotrajala, nije ispunjavala svoju svrhu i nagrđivala je sam izgled centra ovog naselja. Ukupan iznos investicija je 220.000,00 kuna i uključuje, osim ograde, i kućice za rezervne igrače i delegata.

Ovim radovima uljepšava se izgled centra naselja a nogometašima se pružaju još bolji uvjeti za trening, a mještanima za praćenje utakmica.

Dolaskom ljepšeg vremena, ponovno su pokrenuti radovi na uređenju novog dječjeg igrališta u Držimurcu – Strelcu.  Načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc obišao je radove koji su ušli u samu završnicu, te se očekuje još samo postavljanje ograde i podloge između igrala.  

Načelnik Škvorc napomenuo je kako će se stara igrala koja su dosad bila postavljena na to mjesto preseliti kod udruge ŠRD Klen iz Držimurca – Strelca, te upotpuniti njihov sadržaj.  Otvorenje dječjeg igrališta očekuje se krajem idućeg tjedna. 

Ovim projektom, općina Mala Subotica postavila je u svako naselje dječje igralište, te tako osigurala uvjete za sigurnu igru, druženje, rast i razvoj djece, te doprinijela povećanju socijalizacije te međusobnog povezivanja djece i mladih.

Sveukupna vrijednost projekta je 554.148,75 kn, od čega 300.000,00 kn sufinancira LAG Međimurski doli i bregi iz mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, dok ostatak od 254.148,75 sufinancira općina Mala Subotica.