Jučer je svečano otvoren obnovljeni Dom kulture u Maloj Subotici prigodnim programom sa čak dvjestotinjak izvođača. Otvorenju su nazočili visoki politički dužnosnici, saborski zastupnici Vladimir Ivković i Nadica Jelaš, a sam program su nakon nacionalne himne u izvedbi mješovitog zbora pod ravnanjem Josipa Mihaljevića, pozdravnim govorima i zahvalama otvorili predsjednik općinskog vijeća Vladimir Mihalic koji je u svom govoru dao kratki pregled povijesti zgrade i načelnik Vladimir Domjanić još jedanput se zahvalivši svima koji su pridonijeli izgradnji odnosno obnovi Doma kulture. Župan Perhoč u svom je govoru istaknuo polifunkcionalnost ovog objekta u razvoju kulturnog i društvenog života u Općini obećavši financijsku potporu Županije u zatvaranju financijske konstrukcije. Blagoslov Domu kulture dao je župnik Vukalović istakavši kako su ovime stanovnici općine dobili najljepši mogući dar za predstojeće božićne blagdane.
Cijela je investicija vrijedna gotovo 3 i pol milijuna kuna, u čemu je, zahvaljujući prije svega upornom zalaganju i lobiranju bivšeg dožupana Mladena Križaića i saborskog zastupnika Vladimira Ivkovića, sa 1 600 000 kuna participiralo Ministarstvo za obnovu i razvoj, dok će se ostatak namiriti iz općinskog odnosno županijskog proračuna.

Općina Mala Subotica tako je od jučer bogatija za jedan suvremeni kulturni objekt koji će zasigurno svojim budućim programom revitalizirati kulturni i društveni život općine.

Sve slike s otvorenja doma kulture pogledajte u galeriji slika. (foto: Denis Posavec)