Općina Mala Subotica zajedno sa obrtničkom komorom Međimurske županije provodi projekt stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih s područja Općine Mala Subotica.

Prije tjedan dana u čakovečkoj “Scheierici” dvoje stipendista s područja Općine Mala Subotica zajedno s načelnikom, potpisalo je svoje ugovore koji im garantiraju godišnju stipendiju u iznosu od 6.000,00 kuna koju su im osigurali općina Mala Subotica uz podršku Obrtničke komore Međimurske županije i Međimurska županija. Ugovore su potpisali Karlo Sokol iz Male Subotice, koji se školuje za konobara u Srednjoj školi Prelog, te Niko Horvat iz Male Subotice, koji se školuje za kuhara također u Srednjoj školi Prelog.

Nakon objave natječaja i „čišćenja“ liste potencijalnih stipendista od onih učenika koji su potpisali ugovore s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Obrtnička komora Međimurske županije dostavila je Općini Mala Subotica imena stipendista s njezinog područja u školskoj godini 2020./2021.

Time općina Mala Subotica stipendira sveukupno 60 stipendista. Mjesečno će Općina izdvajati nešto više od 40.000,00 kuna, dok će godišnji iznos izdvojen za stipendije biti nešto viši od 400.000,00 kuna.