Na početku nove školske godine u našoj informatičkoj učionici dočekala nas je potpuno nova računalna oprema. Dosadašnja računala u uporabi su bila više od deset godina te je zbog zastarjelosti bilo teško pratiti nastavu Informatike. Rješenju tog problema doskočilo je Općinsko vijeće Općine Mala Subotica koje je donijelo odluku da Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica donira informatičku opremu u vrijednosti od 60.000 tisuća kuna.

Kako su prepoznali potrebu za ovom vrstom donacije, rekao nam je načelnik Općine, gospodin Vladimir Domjanić: – Ravnateljica je bila spomenula da su postojeća računala već stara, a budući da da informatička tehnologija ide naprijed, jasno je da su trebala nova računala, a škola novaca nema. Iako ona nije u obvezi lokalne samouprave (to je Županija, odnosno država), kako je riječ o našoj djeci, jasno je da nisam ni trenutka dvojio oko toga ako bude postojala mogućnost da ćemo naći novce u proračunu. Nije bilo planirano, ali smatrao sam da bi to trebalo učiniti. Eto, mi smo novce pronašli i donijeli odluku na Općinskom vijeću da doniramo novce i da se kupi oprema za osnovnu školu.

Time se u potpunosti osuvremenila informatička učionica. Donacija koja je uključivala nabavu 16 stolnih računala s monitorima, jednog prijenosnog računala, svu pripadajuću opremu (programi, miševi i tipkovnice) te pisač i projektor omogućila je učenicima lakše i kvalitetnije provođenje i praćenje nastave, a Općina je pokazala koliko im je stalo do kvalitetnog obrazovanja naših učenika

Na pitanje planiraju li i dalje u skorijoj budućnosti pomagati u osuvremenjivanju škole, načelnik nam je odgovorio: – Iako nismo vodili o tome razgovor, smatram da bi trebalo opremiti možda još jednu učionicu, možda već iduće godine. To je veća investicija, a iduće godine je na redu dogradnja vrtića, što će biti investicija od skoro 4 milijuna kuna. No obećao sam i sigurno ćemo jedan dio novaca isto tako dati za izgradnju dizala koje je predviđeno i vjerujem da će se do kraja ove školske godine sakupiti i novci. To je onoliko koliko mi možemo izdvojiti iz našeg općinskog proračuna.

Zahvaljujemo Općini što je prepoznala našu potrebu za obnovom informatičke opreme.

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

img_2343-1