06.07.2013.
Posljednje novosti

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Ovogodišnjom proslavom Dana Općine ujedno je obilježeno 20 godina postojanja Općine Mala subotica,120 godina rada i djelovanja DVD Mala Subotica te ulazak Hrvatske u EU. Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća predstavnici KUU «Zvon», predstavnici prijateljske općine Starše u Sloveniji i čelnici naše općine uveličali su svečano postavljanje «kozolca», poklona KUD «Franc Ilec» Loka Rošnja iz općine Starše, ispred župne crkve u znak prijateljske prekogranične suradnje dvaju kulturnih društava, a i dviju općina. Kao i svake godine, u Domu kulture Mala Subotica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća uz prigodni kulturni program. Svojom nazočnošću upriličili su je uvaženi gosti: predsjednik Županijske Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnice, načelnici i predstavnici brojnih međimurskih općina, predstavnici pobratimljene općine Jalžabet, predstavnici prijateljske općine Straše iz Slovenije te predstavnici javnih poduzeća.
Kao domaćini, uz načelnika Vladimira Domjanića, njegova zamjenika Dragutina Branilovića, predsjednice Općinskog vijeća Danice Glad bili su tu još župnik Đuro Vukalović, ravnateljica Dječjeg vrtića „Potočnica“ Marija Molnar, ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Đurđa Horvat, vijećnici Općinskog vijeća i mjesnih odbora, članovi radnih tijela Općine, predstavnici organizacija građana, gospodarskih subjekata te ostali građani.
Uvod u svečanu sjednicu izvođenjem hrvatske himne i himne EU dao je Puhački orkestar Općine Mala Subotica pod vodstvom Davora Požgaja. Kao uvod u kasnija obraćanja čelnika Općine i Županije uzvanicima je prikazan kratki dokumentarni film o proteklih 20 godina Općine u režiji Željka Agejeva iz Palovca. Uslijedila su obraćanja predsjednice Općinskog vijeća Danice Glad, općinskog načelnika Vladimira Domjanića te predsjednika Županijske skupštine Mladena Novaka.
U kratkom kulturnom programu, dvije vesele pjesmice izvela su djeca Malog dječjeg zbora KUU «ZVON» pod vodstvom Nikoline Virgej-Pintar. Recitacijom pjesme «Sobotica moja mala» nazočne je počastila Marta Novak iz Male Subotice. Djeca Dječjeg vrtića «Potočnica» izvela su splet razigranih plesnih točaka s recitacijama. Pjevačka skupina «Palovčanke» izvela je pjesmu s novog CD-a izvornih međimurskih pjesama koje su se nekad pjevale na «čeharama», kod «treblenja kuruze», na «poto na stolici», na «križojo de su se puce i dečki shojali» i sl.. Tamburaški orkestar KUU «Zvon» izveo je dio svog bogatog repertoara s ovogodišnjeg Međunarodnog festivala hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku.
Tijekom svečane sjednice uručene su nagrade za postignute zapažene rezultate na državnoj razini i javno priznanje Plaketa Općine Mala Subotica „Grb Općine Mala Subotica“.
Nagrade su dodijeljene: Tanji Novak iz Male Subotice za postignuto 1.mjesto na državnom natjecanju «Mladi poduzetnik» održanom u travnju 2013.godine u čakovcu, Filipu Novaku iz Male Subotice za postignuto 3.mjesto u kategoriji kadeta na Državnom prvenstvu u karateu održanom ove godine u Poreču i za postignuto 2.mjesto u kategoriji kadeta kao reprezentativac na Međunarodnom natjecanju mladih u karateu održanom ove godine u Konyi u Turskoj, Tamburaškom orkestru KUU „ZVON“ za osvojenu zlatnu plaketu Paje Kolarića na 36.Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, Ivanu Međimurcu iz Svetog Križa za postignuto 1.mjesto na Europskom natjecanju u powerliftingu održanom u ožujku 2013.godine u Sloveniji, Ivi Mačeku iz Strelca za postignuto 2.mjesto na Prvenstvu Hrvatske u streličarstvu održanom u ožujku 2013.godine u Rijeci te Mariji Rojko iz Palovca za postignuto 1.mjesto na otvorenom Prvenstvu Hrvatske u streličarstvu održanom u rujnu 2012.godine u Sisku i za postignuto 2.mjesto na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u streličarstvu održanom u ožujku 2013.godine u Varaždinu.
Javno priznanje Plaketa Općine Mala Subotica „Grb Općine Mala Subotica“ dodijeljen je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Mala Subotica povodom 120 godina rada i djelovanja.
Po završetku kulturnog programa u Domu kulture Mala Subotica svečanost je završila sadnjom «drva prijateljstva», poklona općine Starše, ispred Doma kulture Mala Subotica u znak prijateljstva i ulaska Hrvatske u EU.

Općinski načelnik Vladimir Domjanić najsrdačnije se zahvaljuje svim sudionicima programa svečane sjednice te onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se isti uspješno održi.
Posebno pohvaljuje Puhački orkestar Općine Mala Subotica što je izdržao na „paklenoj“ vrućini i svojom glazbom upriličio svečani doček gostiju svečane sjednice. (B.Krčmar)
 

11.07.2012.
Posljednje novosti

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Kao i svake godine povodom proslave Dana Općine u Domu kulture Mala Subotica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Svojom nazočnošću upriličili su je uvaženi gosti: međimurski župan Ivan Perhoč, načelnice, načelnici i predstavnici brojnih međimurskih općina, predstavnik partner-Općine Straše iz Slovenije te predstavnici javnih poduzeća.

 

(više…)

Promjena veličine fonta
Kontrast