Šahovski klub “DINAMO” Palovec i općina Mala Subotica organiziriali su općinski turnir u šahu pod nazivom Mala Subotica 2017, koji se održao 17.12. u nedjelju, u restoranu “FORTUNA” u Maloj Subotici.

Natjecanje se odigralo: A turnir – otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo Male Subotice i B turnir – otvoreno pojedinačno kadetsko prvenstvo Male Subotice. Pravo sudjelovanja imali su za A turnir svi igrači iz zemlje i inozemstva, a za B turnir svi igrači iz zemlje i inozemstva koji do 1. 01. 2017 godine nisu navršili 16 godina. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču za čitavu partiju.

Turnir je na samom početku otvorio načelnik općine Valentino Škvorc, a medalje i pehare dobitnicima je podijelio zamjenik načelnika općine Mladen Lacković. Od seniora je ukupno bilo 25 igrača, a od kadeta 53 igrača.

Organizator turnira Dragutin Srnec naglasio je kako su izuzetno zadovoljni odazivom mladih igrača i zahvalio je roditeljima koji su pomogli u organizaciji turnira.

Rezultati natjecanja: kadeti 1. mjesto Josip Lisjak, 2. mjesto Hrvoje Hostnjak i treće mjesto osvojio je Matija Njegač. Kadetkinje: 1. mjesto osvaja Silvija Sever, 2. mjesto Lea Zadravec i treće mjesto Natali Novoselec. Seniori: 1. mjesto osvojio je Ivan Novak, 2. mjesto Vladimir Lovrenčić i 3. mjesto Domagoj Hostnjak.

Za sve natjecatelje B-turnira bile su osigurane medalje, dok su najboljima bili podijeljeni pehari. Nakon podjela medalji i pehara igrači su ostali na ručku za sve učesnike.