17.12.2018.
Vijesti

Održan Božićni sajam u Maloj Subotici

U nedjelju je ispred Doma kulture u Maloj Subotici održan tradicionalni Božićni sajam. Na sajmu su sudjelovale brojne udruge i mjesni odbori koji su dijelili darove.

Udruge i ostali koji su sudjelovali na sajmu su: Udruga umirovljenika – Mala Subotica, Domaća radinost „Dinin kutak“, Dječji vrtić – „Potočnica“, KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske podružnica Međimurske županije – ogranak Mala Subotica, Kreativna udruga „Svetokriščani“,Puhački orkestar općine Mala Subotica, Udruga „Sport za sve“, Restoran „Fortuna“, Ekološka udruga „Sveti Rok „ – Benkovec, Sportsko ribolovno društvo „Šaran“ – Mala Subotica, Udruga žena – Palovec, OPG Radiković Zdenko – Sveti Križ, Lovačko društvo „Prepelica“ – Mala Subotica, Radek Srećko – Držimurec, Nogometni klub „Spartak“, Nogometni i šahovski klub Dinamo Palovec, Osnovna škola „Tomaša Goričanca“,  domaća radinost Kovačić, OPG Korent Josip, OPG Obadić, OPG Igor Hrustek, OPG Daniel Držanić, “LJUTOMANIA”, Udruga za Down sindrom  i Udruga osoba s teškoćama u razvoju Međimurske županije.

U malom kulturno-umjetničkom programu podijeljena su priznanja povodom 25. izdanja Općinskog glasila “Naš listek” za sudjelovanje u stvaranju i uređivanju glasila, a nastupili su –glumice iz udruge umirovljenika Mala Subotica, udruga Zvon sa Župnim crkvenim zborom,Puhački orkestar Općine Mala Subotica. Posebno atraktivna, bila je Ela Horvat svojim plesom sa vatrenim poi lancima.

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata pobrinula se za kobasice, hrenovke, hot-dogove, kuhano vino, čaj, punč, ribiči SRD „Šaran“ su pržili papaline, lovci su imali delicije sa roštilja, Udruga „Sveti Rok“ je ponudila finu hladnetinu, Udruga Sport za Sve pekla je langoše, nogometni klubovi Dinamo Palovec i Spartak Mala Subotica kuhali su vino, a svi ostali imali su imali mirisne božićne kolačiće, razne svjetlucave dekoracije, zvončiće, anđele, mirisne sapune i mnoge druge prigodne stvarčice.

Mnogo toga što je prodano na sajmu ide u humanitarne svrhe za djecu s teškoćama u razvoju s područja Općine Mala Subotica.

Mjesni odbor Držimurec-Strelec zapalili su vatru kako bi se svi mogli malo i ugrijati.

U sklopu Božićnog sajma održan je i Općinski turnir u šahu “Mala Subotica 2018.” u restoranu Fortuna u Maloj Subotici i školska predstava u Domu kulture Mala Subotica.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast