Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Zaklada Friedrich Ebert pozivaju vas na obuku o županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih koja se održava u Čakovcu, u zgradi Međimurske županije, Ulica Ruđera Boškovića 2, u subotu 5. rujna 2015. s početkom u 9 sati.
Obuka je namijenjena Savjetu mladih Međimurske županije, savjetima mladih gradova Čakovec, Mursko Središće i Prelog te savjetima svih općina s područja Županije. Jednako tako, namijenjena je predstavnicima lokalnih i područnih (regionalnih) vlasti te upravnim tijelima i službama u čijoj je nadležnosti rad s mladima.
U osmišljavanju programa obuke sudjelovali su predstavnici Udruge gradova i predstavnici Hrvatske zajednice županija, u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert.
Pri izradi programa nismo se rukovodili isključivo teorijom i zakonskim odredbama, već smo željeli osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih te iz brojnih udruga koje se bave mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama.
Sam Zakon o savjetima mladih daje tek smjernice i naznake rada savjeta mladih, dok je razmjena ideja i iskustava, kako dobrih, tako i onih kojima se nije za pohvaliti, daleko vredniji, konkretniji i korisniji dio obuke.
Pozivamo vas stoga na druženje i zajedničke rasprave, tijekom kojih ćemo se posebno osvrnuti na sljedeće teme:

1. Sve sto ste oduvijek željeli znati o sustavu lokalne i područne (regionalne) samouprave
2. Zakon o savjetima mladih – teorija ili praksa?

Okvirni program