OBAVIJEST

o mogućnosti priključenja na otvorenu,

širokopojasnu optičku infrastrukturu

Poštovani,

tvrtka Infrastruktura d.o.o. iz Ludbrega planira, uz suglasnost Općine Mala Subotica, gradnju nove komunalne infrastrukture (za Internet) u smislu optičkih kablova i pripadajuće pasivne opreme na području naše Općine.

U ovoj fazi priključenje (zračnim putem) u potpunosti osigurava Općina i nema nikakve naknade za to, ni sada ni ubuduće.

Preko ove infrastrukture moći ćete birati Operatora usluge (MagicNet, VIP-net, Iskon i ostale zavisno od potpisanog ugovora o najmu optičke mreže od strane zainteresiranog Operatora usluge i njihovoj dostupnosti).

Zašto ovakva infrastruktura i kome je potrebna?

·        ova najmodernija komunalna – telekomunikacijska infrastruktura, gledajući s tehničke strane, omogućava velike brzine prijenosa podataka i ostalih informacija, do 1000 Mbps (1 Gbps)

·        najnovije širokopojasne usluge (obrazovanje putem interneta, društveno umrežavanje, televizija visoke kakvoće, rad od kuće) zahtijevaju visoke prijenosne kapacitete koje je moguće ostvariti pomoću ove infrastrukture

·        obzirom da  je mreža „otvorenog tipa“ postoji mogućnost odabira usluge od Operatora usluge koji je Vama najpovoljniji

 

Tvrtka Infrastruktura d.o.o. ne pruža usluge telefonije, pristupa internetu, televizije, već samo projektira i gradi potrebnu infrastrukturu za tu namjenu.

Obzirom da se radi o optičkoj infrastrukturi sa pripadajućom pasivnom opremom nema nikakvog elektromagnetskog zračenja jer se ne radi o bežičnom prijenosu.

Zračni put znači da će se kablovi provlačiti preko rasvjetnih stupova HEP-a,što znači da je takva gradnja puno brža i puno jeftinija jer nisu potrebni iskopi koji su spori,skupi i nadasve štetni.
Gradnjom optičke infrastrukture Općina omogućuje svojim žiteljima mogućnost sklapanja ugovora sa bilo kojim operaterom koji će iskazati zanimanje za pružanjem usluga pod puno boljim uvjetima što se tiče i kvalitete i cijene.

Kako bi krenuli u gradnju ove infrastruktura potrebna nam je Vaša SUGLASNOST, koju će Vam na potpis donositi i prikupiti ovlaštene osobe od strane Općine, te kod njih možete dobiti detaljnije informacije ili direktno kod načelnika na broj 099/63 17 000 i vijećnika Kristijana Marčeca na broj 098/836 316

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Valentino Škvorc, dipl. ing. geoteh.