Obavještavaju se poljoprivredna gospodarstva koja su korisnici državnih potpora ili poticaja u poljoprivredi da će se u utorak, 24. siječnja 2012. godine u Domu kulture Mala Subotica s početkom u 18:00 sati održati stručno predavanje o višestrukoj sukladnosti te uvjetima za ostvarivanje prava na državne potpore i poticaje tijekom 2012. godine.

Višestruka sukladnost je provođenje već postojećih uredbi EU i hrvatskih propisa na području zaštite prirode i okoliša, te zaštita zdravlja ljudi i domaćih životinja, s ciljem promicanja održive proizvodnje. Ona obuhvaća postupke kojih se poljoprivredna gospodarstva moraju pridržavati pri obavljanju svoje djelatnosti, a vezana su uz zaštitu okoliša, zdravlje ljudi, dobrobiti životinja te dobru poljoprivredu i okolišnu praksu.

Već su protekle jeseni djelatnici regionalnog ureda Agencije za plaćanje započeli terensku kontrolu pridržavanja nekih zahtjeva iz domena višestruke sukladnosti koji postaju preduvjet za ostvarivanje novčanih poticaja koje su poljoprivrednici zatražili putem jedinstvenog AGRONET zahtjeva.

Predavači ovog stručnog predavanja djelatnici su Javne poljoprivredne savjetodavne službe Hrvatske poljoprivredne komore p.o. Međimurske županije. Na predavanje je, radi evidencije, potrebno ponijeti zelenu iskaznicu poljoprivrednog gospodarstva.