OVLAŠTENA  ISPITNA  STANICA  MINISTARSTVA  POLJOPRIVREDE

OBAVIJEST O ISPITIVANJU UREĐAJA ZA ZAŠTITU BILJA (PRSKALICE I RASPRŠIVAČI)

Svi uređaji za primjenu sredstava za zaštitu bilja moraju se ispitati sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN. 14/2014)  i to ispitivanje mogu provoditi samo ovlaštene organizacije Ministarstva poljoprivrede. Po uspješno obavljenom pregledu svaki uređaj dobija naljepnicu i potvrdu na kojem je označeno važenje izdanog certifikata koji za nove uređaje proizvedene nakon 01.01.2013 iznosi 5 godina, a za sve ostale uređaje važenje certifikata je 3 godine.

Za upis novih uređaja potrebno je donijeti račun i tehničke podatke uređaja.

Cijena pregleda je definirana Pravilnikom Ministarstva Poljoprivrede (NN 38/2013-članak 25).

Tijek ispitivanja: Stranka se prijavljuje na ispitno mjesto pri čemu treba posjedovati osobne podatke, OIB i sve tehničke podatke uređaja. Podaci se unose u računalni sustav MP, pristupa se vizualnom pregledu, kontroli manometra, provjeri crpke, protoka i prostorne raspodjele mlaznica.

Priprema uređaja za ispitivanje: Temeljito očistite uređaj iznutra i izvana (koristite sredstva za čišćenje). Jednokratno pranje nije dovoljno da u pravilnoj mjeri očistite spremnik. Na ispitno mjesto dođite sa minimalno 2/3 spremnika napunjenog čistom vodom.

Sve filtere uređaja temeljito očistite, mlaznice rastavite i očistite ih mekom četkicom ili propirite.  Istrošene mlaznice obavezno zamijenite. Sve mlaznice moraju biti istog proizvođača i tipa (osim kod raspršivača). Provjerite stanje crpke, pogotovo razinu ulja i tlak u pretkomori. Također provjerite spremnik, sve cijevi, spojeve, ručice, ventile i usis na pukotine ili curenja. Provjerite pravilnu zaštitu kardanskog vratila (sigurnosni lanac i zaštitnu plastiku).

U slučaju manjih kvarova, servis će osiguravati serviseri tvrtke Leško d.o.o.

Na ispitnom mjestu u mogućnosti smo Vam također ponuditi sredstva za osobnu zaštitu zdravlja (zaštitnu odjeću, rukavice, maske i polumaske) i sredstva za vanjsko i unutarnje čišćenje prskalica (Fito-Concentryl pjenu i Fito-Concentryl koncentrat, te Cifo Tecnosan)…..

ISPITIVANJE ĆE SE OBAVITI U VREMENU 8-16 sati:

26.06.2014. Četvrtak,  Mala Subotica, iza Doma kulture, Glavna 29    

pdf varijanta za ispis… Prskalice obavijest