U sklopu priprema za državno prvenstvo učenika i mlađih kadeta u borbama, koje će se održati 14. i 15. ožujka u Jastrebarskom, naši su natjecatelji bili na čak 6 natjecanja od početka godine.

Prvo i najsnažnije od njih bilo je 24. Grand Prix Croatia u Samoboru, sa preko 1600 natjecatelja, gdje su u brojnim kategorijama naši natjecatelji uspjeli izboriti dvije medalje. Dominik Murković bio je zlatni u kategoriji učenika do 34 kg, a Sara Novak brončana u učenicama do 32 kg.

Grand Prix Međimurja u Nedelišću donio nam je veći broj medalja uglavnom mlađe ekipe. Sven Strahija bio je brončani kategoriji do 30kg mlađih učenika, Luka Sokač je u mlađim učenicima do 34 kg bio zlatni, a do  srebrni, u istoj je kategoriji Josip Kovačić bio zlatni. Nino Blagus bio je brončani u učenicima do 30 kg. U kategoriji učenica do 32 kg Sara Novak osvojila je srebro,a Nika Žerjav broncu. Ana Filipović je u učenicama iznad 44 kg osvojila srebro, Hugo Jurčec u mlađim kadetima do 52 kg srebro,a Ema Kovačić u mlađim kadetkinjama do 50 kg broncu.

Na Prvenstvu Sjeverozapadne Hrvatske u Đurđevcu imali smo samo jednu predstavnicu Niku Žerjav koja je u kategoriji učenica do 32 kg bila srebrna, a do 36 kg brončana.

Natjecanje Kup Mladosti u Ivanić gradu bilo nam je još jedan ispit za državno prvenstvo. Na odlično organiziranom natjecanju Dominik Murković bio je zlatan u kategoriji do 34 kg, Maria Murković srebrna u kadetkinjama do 54 kg,a srebro je osvojila i Antonia Ružić u kategoriji do 40 kg mlađih kadetkinja te Nika Žerjav u učenicama do 32 kg. Broncu je kući ponijela Sara Novak u istoj kategoriji do 32 kg.

Delta kup u Kastavu kod Rijeke donio je također vrijedne medalje. Maria i Dominik Murković su osvojili zlata u svojim kategorijama, a Mihael Sirc je nakon dužeg izbivanja s natjecanja osvojio broncu.

Ovaj vikend nastupili smo na 13. Karate festu u Virovitici gdje smo također osvajali medalje. Dominik Murković opet je bio zlatni u kategoriji do 34 kg, Mihael Sirc brončani u kategoriji preko 46 kg te u mlađim kadetima do 48 kg. Sara Novak je bila srebrna u učenicama do 32 kg, a Maria Murković brončana u kadetkinjama do 54 kg. Nastupio je i Sven Strahija koji je zauzeo 5. u mlađim učenicima do 30 kg.

Moram spomenuti da su dva naša člana, brat i sestra Dominik i Maria Murković dobili veliko priznanje za 2014. godinu tj. proglašeni su darovitim sportašima Međimurja.