Krajem godine održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju studenata s područja Općine Mala Subotica između načelnika Valentina Škvorca i studenata i njihovih roditelja u Domu kulture u Maloj Subotici.

Općina Mala Subotica svojim studentima dodjeljuje stipendije u punom smislu budući da su iste nepovratne osim u slučaju da student sklopi ugovor o stipendiranju s nekim drugim stipenditorom, njegovim roditeljima ili skrbnicima prebivalište više nije na području  općine Mala Subotica, bez suglasnosti Općine promijeni fakultet ili mjesto studiranja, ne upiše sljedeću akademsku godinu ili idući semestar i od Općinskog načelnika ne dobije suglasnost za mirovanje isplate stipendije, ili se zaposli tijekom studiranja.

Prilikom potpisivanja novih ugovora o stipendiranju općinski načelnik pozvao je stipendiste da se aktivno uključe u iznošenje ideja, mišljenja i kritika u vezi funkcioniranja općinske vlasti i Općine Mala Subotica u cjelini, i da na taj način konstruktivno djeluju u zajednici u kojoj žive. Pozvao ih je također na uključivanje u rad Savjeta mladih i udruga u Općini Mala Subotica. Zaželio im je puno uspjeha u školovanju, prije svega upornost i strpljenje kako bi uloženo vrijeme, trud i financijska sredstva rezultiralo željenim uspjehom na profesionalnom polju.

Ugovori su potpisani s 27 studenata: Lara Marčec, Doroteja Cerovec, Marta Mikec, Sanela Kontrec, Iva Blažona, Magdalena Horvat, Elena Opačak, Melani Milijančić, Klara Grašić, Karla Grašić, Ana Horvat, Korina Dominić, Elena Hajdarović, Monika Novak, Tin Hrgović, Marko Blažona i Lovro Palatinuš iz Male Subotice, Helena Hlišć, Izabela Mezga, Daria Cirkvenčić, Mihael Mezga i Stjepan Dodlek iz Držimurec-Strelca, Hana Kocijan, Katarina Šegović i Valentino Kolarić iz Palovca te Tatjana Podvezanec i Katarina Pokrivač iz Svetog Križa.

Uz ove «nove» stipendiste Općina stipendira još 28 studenta iz prijašnjih godina. Oni studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Gospiću i inozemstvu dobivaju 10 stipendija u jednoj akademskoj godini u iznosu od 700,00 kn ili 800,00 kn mjesečno ako njihov studij spada pod deficitarno zanimanje (prema zadnjim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), odnosno 500,00 kn ili 600,00 kn ako studiraju u Čakovcu, Varaždinu ili Koprivnici.

Time općina Mala Subotica stipendira sveukupno 55 stipendista. Mjesečno će Općina izdvajati nešto više od 37.000,00 kuna, dok će godišnji iznos izdvojen za stipendije biti nešto viši od 371.000,00 kuna.