Ovogodišnja 4. po redu Smotra hrvatskog školskog filma održana je u Velikoj Gorici u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Bilo je prikazano četrdesetak filmova, a Predsjednik Povjerenstva, Krešimir Mikić, izrekao je samo riječi hvale učenicima i njihovim mentorima za ovogodišnje filmove.

Naša se škola na Smotri predstavila sa svoja dva filma Život s glazbom i Naša Seve. Tv reportaža Život s glazbom  govori o našem mladom i svestranom učitelju glazbene kulture Hrvoju Krištofiću, a snimile su ga učenice Doroteja Lisjak, Valentina Lacković i Viktorija Rebernik.

Dokumentarni film Naša Seve predstavlja našu talentiranu učenicu Severinu Lajtman, a snimile su ga učenice Gabriela Bratić, Lana Lacković, Tihana Lozer, Marta Novak i Mia Vugrinec. Medijsku grupu su na Smotri ponosno predstavljale naše mlade snage učenice šestog razreda Valentina Lacković i Viktorija Rebernik. Vodile su ih mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

Nakon odgledanih projekcija prosudbeno povjerenstvo odjavilo je deset filmova na DVD-u, a među njima našao se i naš film Naša Seve.

Trodnevni boravak bio je osim projekcija ispunjen i okruglim stolovima učenika i mentora, razmjenom iskustava i naravno druženjima gdje su nastala nova nerazdvojna prijateljstva.

Tekst: Nikolina Hampamer