Starije kadetkinje Mažoretkinja Male Subotice prošlog su vikenda po prvi puta sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske. Cure su svoju koreografiju otplesale pred sucima u Nedelišću, i iako se ovo državno prvenstvo nije održalo kako je prvotno planirano, vratile su se kući pune pozitivnih dojmova i s predivnim uspomenama.

Iako nas je korona u više navrata pokušavala zaustaviti, oslabiti i demotivirati, mi se nismo dale, bile smo uporne i nismo odustajale. A dokaz naše upornosti, želje i ljubavi prema mažoretkinjama su upravo nestvarni rezultati koje smo postigle! U samo dva mjeseca vježbanja ove koreografije, istovremenog učenja i usavršavanja novih elemenata, međusobnog usklađivanja i nastojanja da ova koreografija bude izvedena na najbolji mogući način, cure su postigle ono čime se rijetko koji mažoret tim može pohvaliti! Naše su djevojke u teškoj kadetskoj konkurenciji, na svom prvom državnom natjecanju, osvojile treće mjesto i brončanu medalju, a na putu prema tome vodila ih je njihova trenerica Ivana Hajdinjak.

Ovogodišnje državno prvenstvo mažoretkinja bilo je održano u dva vikenda na način da su timovi u vlastitim dvoranama (ili u našem slučaju kod prijateljica u Nedelišću) plesali svoje koreografije, a suci su dolazili k njima i ocijenili ih. Prvenstvo se održalo na ovaj način kako bi se svi pridržavali epidemioloških mjera, a ipak se pružala prilikama timovima da otplešu koreografije koje su marljivo uvježbavali proteklih nekoliko mjeseci.  Iako smo sretne što se prvenstvo uspjelo održati, nadamo se da je ovo bilo prvo i zadnje ovakvo natjecanje te da ćemo ubuduće moći putovati, družiti se s ostalim timovima i doživiti državno prvenstvo u punom sjaju.

Osvajanje medalje na natjecanju državne razine izuzetno je veliki uspjeh za jedan tako mali mažoret tim koji postoji svega četiri godine, a pojedine djevojke u ovom timu plešu tek nekoliko mjeseci. Tako se naša mala udruga s državnog prvenstva vratila bogatija za jedno predivno iskustvo, veliki brončani pehar, dvadeset medalja, pregršt zasluženih osmijeha i predivnih uspomena koje će se pamtiti cijeli život.

Trenerica starijih kadetkinja Mažoretkinja Male Subotice i autorica teksta: Ivana Hajdinjak