Iako su učenici, tadašnji sedmaši, krajem prošle školske godine bili prevareni od Express toursa Čakovec, koji je bio izabran kao najpovoljniji na pozivnom natječaju, početkom devetog mjeseca realizirali su svoje toliko željeno maturalno putovanje. Do realizacije je došlo jer je ogromno razumijevanje pokazao Vladimir Domjanić, načelnik Općine Mala Subotica, koji je nakon ponovljenog natječaja, a na zamolbu ravnateljice, dozvolio uplatu od 21.900 kuna novoizabranoj TA Taubek iz Ivanca. Na prijedlog načelnika, ovu hvalevrijednu odluku donijelo je Općinsko vijeće Općine Mala Subotica. Razliku su uplatili roditelji pa su učenici za 1.480 kuna proveli na moru pet dana (četiri puna pansiona) uz pratnju školskih pratitelja, razrednika i ravnateljice te stručnih voditelja agencije. Razgledali su gradove Zadar i Šibenik, otoke Zlarin i Prvić, posjetili Sokolarski centar i neke muzeje na tom području i kupali se u moru kompleksa Solaris. Smješteni su bili u prekrasnom novom hotelu Mihovil i putovali u izvrsnom autobusu koji je vozio vozač Milivoj, a koji je svojim ponašanjem i razumijevanjem osvojio djecu.

Ovim putem najveće zahvale idu načelniku i cijelom Općinskom vijeću, dok je Škola kazneno prijavila Express tours te je izrazito nezadovoljna osiguravajućom kućom Allianz osiguranje, koje je tražilo masu podataka od škole i roditelja djece, a realizirali nisu ništa. Stoga će škola i njima poslati financijsku kontrolu jer doista policu osiguranja tumače u svoju korist, a nimalo ih se ne tiču oštećena djeca i roditelji.

Velika noćna mora završila je velikom radošću djece zahvaljujući nekim dobrim ljudima i naravno roditeljima. Još jednom Općini Mala Subotica veliko hvala.

 

Prenosimo sa web stranica Škole