Vlasnik postaje je “Crometeo” član Robert Šoltić. Veliki zaljubljenik i meteo frik već duži niz godina.

“Projekt postavljanja meteo postaje u Malu Suboticu dugo sam planirao jer mi je to oduvijek bila velika želja. Godinama pratim, bilježim i fotografiram vremenske (ne)prilike, a imati mjernu postaju u svom kraju nešto je neopisivo – rekao je  sretni vlasnik postaje, Robert Šoltić.

Ovoga tjedna nova automatska meteorološka postaja uključila se u rad najveće mreže automatskih meteoroloških postaja u Hrvatskoj – Pljusak.com.

Radi se o automatskoj meteo postaji WMR968 koja podatke na server šalje pomoću Cumulus softwarea. Web izvještaj osvježava se svakih 5 minuta, stoga od sada temperaturu, vlagu, oborine, vjetar i ostale meteorološke parametre možete pratiti u realnom vremenu. Podatke možete pratiti klikom ovdje.

Robert je godinama aktivan na Crometeo forumu, no posebnu je pozornost dobio kada je objavio video zapis velikog nevremena koja je pogodilo Malu Suboticu 22. svibnja 2009. Postao je poznat svojim legendarnim uzvicima “Ono” i “Črepi letijo”, a video je do sada pogledalo 50.000 ljudi!