Međunarodni folklorni festivali bili su povod organizacije putovanja KUU Zvon iz Male Subotice u Sjevernu Makedoniju. Folkloraši, tamburaši, ljubitelji folklora i prijatelji Zvona proveli su nezaboravan tjedan uz obilje pjesme, plesa i međusobnog druženja. S dva autobusa otisnuli su se put Ohrida i Skopja. Prvi nastup je bio na Međunarodnom folklornom festivalu “Ohridsko sunce” u organizaciji folklorne organizacije Igraorec iz Skopja i ansambla “Skopje” iz Skopja.

Svečani mimohod bio je uz Ohridsko jezero, prvi na pozornici su bii Zvonovci te otvorili festival. Nastupom su izmamili simpatije gledatelja. Drugi festival je održan u Vevchanima, a sudjelovali su na IX. folklornom festival “Pobrazhenje” u organizaciji folklornog ansambla “Drimkol” iz Vevchana uz potporu Ministarstva kulture Republike S. Makedonije. Svečani mimohod strmim i uskim ulicama Vevchana bio je dobro zagrijavanja za još bolji nastup pred velikim brojem gledatelja. U Skopju na središnjem trgu  u blizini impozantnog spomenika Aleksandru Makedonskom visokog 30 metara održan je Međunarodni studentski folklorni festival u organizaciji CIOFFA baš na Svjetski dan folklora.

Pred okupljenom publikom folkloraši su nastupili kao posljednji sudionici večeri. Može se reći da su uistinu svojom međimurskom popevkom i plesovima bili šećer na kraju.  Na sva tri festivala folkloraši su uz pratnju tamburaša izveli koreografiju pod nazivom Čim ja dojdem v Međimurje. Koreografiju je pripremio Tino Jelenić, a tamburaše Antun Hadeljan. Na svojim su nastupima pokazali međimurske tradicionalne plesove i nošnju. Osim službenih nastupa, bilo je vremena za odmor, za uživanje u ljepotama Ohrida te kupanja na Ohridskom jezeru. Posjetili su znamenitosti u Ohridu: Samuilovu tvrđavu, crkva Svetog Pantelejmona na lokalitetu Plaošnik, crkvu Svetog Jovana, poznatiju kao Sveti Jovan Kaneo, Sv. Naumu, Muzej na vodi- Uvala Kostiju – rekonstruirano pretpovijesno naselje blizu Ohrida, Muzej Svete Majke Tereze u Skopju. Upoznali su bogatu makedonsku povijest u muzeju voštanih figura u Skopju i uživali u autohtonim delicijama.

Tijekom mimohoda i nastupa stekli su mnoge simpatije te razmijenili iskustva i kontakte sa sudionicima festivala i dogovorili buduću suradnju. Na festivalu su susreli folklorni ansambl Kašina iz Zagreba i KUD Šumari iz Vinkovaca. Puni dojmova sretno su se vratili svojim kućama te već planiraju sljedeće nastupe i smotre. Zahvaljuju svima koju su sudjelovali i pomogli oko organizacije. Nakon ljetne stanke nastavljaju sa probama i uvježbavanjem novih koreografija te pozivaju nove članove da im se mogu priključiti. Prva smotra koja očekuju najmlađe je sudjelovanje na 53. Vinkovačkim jesenima sredinom rujna.