U nedjelju 19.06.2016. godine u Društvenom domu Palovec održana je proslava obilježavanja 35 godina ŠK “DINAMO“ Palovec.
Svečanosti su pored predstavnika općine i mjesta prisustvovali šahisti iz Međimurske i Varaždinske županije, kao i mnogi mještani.
Program proslave započeo je u 8,30 sati nastupom Puhačkog orkestra općine Mala Subotica.
U kraćem kulturno-umjetničkom programu nastupila je pjevačka skupina “Palovčanke“. One su izvele himnu RH “Lijepa naša“ i dvije međimurske popevke.
U recitaciji su nastupili učenici Osnovne škole T.Goričanca iz Male Subotice, a voditeljica programa bila je najbolja učenica iste škole Zrinka Banec.

O radu i prvim počecima osnivanja ŠK “DINAMO“ Palovec govorio je predsjednik kluba Dragutin Srnec. Klub je osnovan 21.06.1981. godine na inicijativu nekoliko entuzijasta (šahista) uz podršku tadašnje Mjesne zajednice Palovec.
Kroz klub je prošlo mnoštvo šahista od kojih su neki postigli zapažene rezultate u Međimurju i šire.

Najveća radost današnjeg rukovodstva kluba je rad sa mladima kroz “školu šaha“, kako u klubu, tako i u OŠ T.Goričanca Mala Subotica. Uz veliku podršku lokalne zajednice, škole, a posebno roditelja, klub ima zdrave temelje za opstanak i još bolje sportske rezultate.

Svih ovih godina, a posebno za obilježavanje ove proslave imamo podršku mnogih sponzora i ljudi dobre volje.

Predsjednik kluba se još jednom zahvalio svim donatorima i sponzorima, te naglasio da se ulaganje u sport (šah), a posebno u mlade višestruko vraća na dobrobit lokalne zajednice i društva u cjelini.

Nakon kraćeg svečanog programa skupu se obratila predsjednica Općinskog vijeća Mala Subotica i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Palovec, gđa. Danica Glad.
Čestitala je klubu na jubileju i trudu rukovodstva, koji s uspjehom prezentiraju Palovec i općinu u cjelini.
Nakon čestitke otvorila je EKIPNI ŠAHOVSKI TURNIR KADETA u povodu 35 godina ŠK “Dinamo“ Palovec.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa i to iz: Varaždinskih toplica, Varaždina, Ladanja Donjeg, Čakovca, Strahoninca, Mihovljana, Gornjeg Mihaljevca, Štrigove, Gardinovca i domaćina “Dinamo“ Palovec koji je nastupio sa muškom i ženskom kadetskom ekipom.

Domaćin je za natjecatelje osigurao pehare i medalje, a najuspješniji su bili:
1. mjesto ŠK “STRIDON“ Štrigova
2. mjesto ŠK “GARDINOVEC“ iz Gardinovca
3. mjesto ŠSK “MLADOST i“ iz Varaždinskih Toplica

Tijekom natjecanja i druženja za sve natjecatelje, njihove voditelje i roditelje, kao i sve učesnike programa, te mnoge goste i mještane, domaćin je osigurao domjenak . Posebna pohvala mamama naših kadeta (polaznika “škole šaha“) koje su ispekle razne kolače i slastice, a tate i članovi kluba (muški) vodili su brigu da nitko ne ostane žedan. Ujedno hvala našem senioru kluba Zlatku koji nam uvijek priskače svojom pomoći kao kuhar.

Ova 35. obljetnica ŠK “DINAMO“ Palovec posvećena je našim najmlađim šahistima i šahistkinjama.

Tajnica kluba:
Slađana Cirkvenčić

Pogledajte galeriju slika…