Izvrstan nastup početnika i limača ove nedjelje na malonogometnom turniru u čakovcu. Početnici su bili 2., a limači 3. Fantastične vijesti za naše navijače sa malonogometnog turnira koji je ove nedjelje organizirala NŠ "Sloga" čakovec. Obje su naše ekipe ostvarile odlične rezultate i još jednom se sa peharima vratile kući.

 

 

 

Početnici su, već tradicionalno, odigrali fantastičn turnir. Uz domaćina su slovili za favorita turnira, i to su i dokazali. U skupini smo dobili "Slobodu" Varaždin 1-0 golom Nikole Obadića, te remizirali s mađarskim prvoligašem Nagykaniszom" 0-0 te smo se kao prvoplasirana ekipa u grupi plasirali u četvrtfinale. U četvrtfinalu je s druge strane stajala ekipa NŠ "Varaždin" koju smo glatko dobili 5-1, uz 5 golova Nikole Obadića. Polufinale nam je donijelo opet susret s mađarskim prvoligašem, no ovaj je put bilo uvjerljivo i glatko 3-0 (Obadić, Herman, Mendelski). Tom smo se pobjedom plasirali u finale gdje nas je očekivano čekala čakovečka "Sloga". "Stari znanci", i najveći rivali u posljednje vrijeme odigrali su i ovaj put izjednačenu i kvalitetnu utakmicu koja je završila 1-1 (Obadić je postigao izjednačujući pogodak za nas) te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca u kojima ovaj put nismo imali sreće te je "Sloga" konačno dobila i nas te smo turnir završili na odličnom 2.mjestu, što je još jedan u nizu odličnih rezultata ove genracije djece. Uz pehar i medalje za 2.osvojeno mjesto imamo i najboljeg strijelca Nikolu Obadića sa 7 postignutih golova.

Za turnir limača prijavili smo opet dvije ekipe, iako smo zbog izostanaka nekih igrača bili deficitarni brojem igrača po ekipi. No ipak, predstavili smo se u odličnom svjetlu. Ekipa "Spartak 1" je osvojila fantastično 3.mjesto, dok je ekipa "Spartak 2" prikazala vrlo dobre igre te pružila odličan otpor svim protivnicima s kojima su se susreli. Ekipa "Spartak 2" nije se uspjela plasirati u drugi krug natjecanja, nakon početnog poraza 0-3 od ekipe "Varaždin"-a, najbolje ekipe turnira, te dvaju remija protiv "Mladost"-i iz Preloga te "Rudar"-a. S dva su osvojena boda ispali iz daljnjeg natjecanja. U svim su utakmicama pružili vrlo dobru igru te su mogli uz malo više sreće i samopuzdanja proći u sljedeći krug. Ekipa "Spartak 1" je turnir započela u nekakvom grču te je u vrlo blijedoj utakmici izborila 0-0 u srazu s ekipom NŠ "Međimurje 1". No kako to obično biva, uvijek je ta prva utakmica "problem", a kasnije su naši igrači iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji. Tako je i bilo. S pobjedama protiv ekipa "Polet"(SMnM) i "Sloboda" Varaždin plasirali smo se u sljedeći krug gdje nas je čekao "Međimurec" iz Dunjkovca-Pretetinca. Uvjerljivom smo pobjedom od 3-0 protiv "Međimurca" izborili polufinale, nažalost protiv realno najbolje ekipe turnira, ekipe NŠ "Varaždin". Koliko god da mi posjedujemo određenu kvalitetu, moramo priznati da su ipak varaždinci bili bolji i superiorniji te su nas uvjerljivom igrom, ali minimalnim 1-0 rezultatom pobjedili te nas usmjerili prema odigravanju utakmice za 3.mjesto. Za tu su utakmicu klinci pronašli još malo dodatne snage, te zasluženo pobjedili rezultatom 2-0 ekipu "Rudar-a te zasluženo osvojili 3.mjesto. U finalu je "Varaždin" dobio "Međimurje" 2-0 te na vrlo suveren način osvojio turnir. Iz redova pobjednika dolazi najbolji igrač turnira Karlo Senčar, najbolji je vratar naš Jan Martan, dok su titulu najboljeg strijelca podijelili Stojko(Međimurje) te naš Nikola Obadić. Zanimljivo je da je Nikola Obadić u samo dva dana, na tri turnira osvojio titule za najboljeg strijelca. Svaka čast!!! Isto tako, uspjeh limača ima i dodatnu težinu ako znamo da su gro-ekipe koja je osvojila 3.mjesto sačinjavali igrači koji su početnici, dvije godine mlađi od igrača s kojima su igrali i da su to igrači koji su prijepodne istog dana osvojili 2.mjesto u svojoj kategoriji. Ne smijemo zaboraviti ni nezaobilazne roditelje, koji su maksimalno i bučno podržavali svoju djecu tijekom čitavog turnira, koji je započeo u ranim jutarnjim a završio u kasno večernjim satima.

Pod vodstvom trenera Tomislava Podgorelca i Marinka Jurasa nastupili su:
POčETNICI: Vlašić, Sirc, Lukman, Herman, Obadić, Mendelski, Kovačić K., Horvat T., Šoštarić, Juras, Drvenkar, Đurkin.
SPARTAK 1: Martan, Jančec D., Dominić, Obadić, Herman, Obadić, Mendelski.
SPARTAK 2: Držanić, Lukman, Škvorc J., Sirc, Slaviček, Horvat L., Kovačić D.