NK Dinamo Palovec ove godine obilježava 55 godina rada.

U nedjelju 5. siječnja u Društvenom domu Palovec održana je 55. Godišnja skupština NK Dinamo Palovec.  Skupštinu je otvorio tajnik NK Dinamo Palovec Miroslav Švenda. Na početku pozdravio sve prisutne te minutom šutnje za sve preminule članove započeo skupštinu.
Svoje izvještaje dali su redom blagajnik kluba  Zoran Švenda, trener seniora Zoran Kraljić, trener juniora Antun Miljančić i trener limača Goran Vugrinec. Izvještaj za proteklu 2013. godinu pročitao je predstavnik Upravnog odbora Danijel Žulić.
Sve prisutne pozdravili su i predstavnici seoskih udruga Danica Glad, Dragutin Srnec, Blaž Kolarić i Franjo Vugrinec. Valja i napomenuti da je cijeli Upravni odbor zbog otežanog rada i učestalih kritika pojedinaca dao svoje mandate na raspolaganje Skupštini. Poslije Skupštine uslijedio je mali domjenak za sve prisutne.
NK Dinamo iz Palovca imao je zaista zanimljivu 2013. godinu s puno događanja i organizacija pa prenosimo njihov izvještaj sa Skupštine:
„Nakon kratke pauze između jesenskog i proljetnog dijela prvenstva za seniore u sezoni 2012. / 2013., u drugoj polovici siječnja 2013. počele su pripreme za proljetni dio sezone. Jedan dio je održan u dvorani Osnovne škole u Maloj Subotici, a ostali dio priprema na samom igralištu NK Dinama u Palovcu. Odigrano je nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica, a sam proljetni dio sezone je počeo tek 10. ožujka. zbog velikih količina snijega, a i neke su utakmice bile odgođene. Proljetni dio sezone je bio vrlo težak i naporan, kako za igrače tako i za upravni odbor. Na kraju je osvojeno 38 bodova što je bilo dovoljno za ostanak u 1. Međimurskoj nogometnoj ligi. Žalosna je činjenica što se od strane Međimurskog nogometnog saveza nikada ne zna koliko klubova ispada na kraju sezone pa je proljetni dio sezone vrlo napet i zanimljiv (naročito za suce).
U mjesecu svibnju naši su limači zajedno s roditeljima bili na Međunarodnom nogometnom turniru mlađih uzrasta u Farkaševcu (u blizini Samobora) gdje su stekli novo iskustvo te se upoznali s ekipom iz Klagenfurta (Austrija) koji su nam bili u gostima na našem 1. Međunarodnom turniru mladih nogometaša u kolovozu 2013. godine.
18. svibnja 2013. odigrana je humanitarna utakmica između NK Dinama iz Palovca i NK Omladinca iz Držimurca / Strelca za teško oboljelog Davora Lovača. On je igrao za veteransku ekipu NK Dinama iz Palovca koja je nažalost odustala u proljetnom dijelu sezone 2012./2013. od daljnjeg natjecanja nakon odigranih 12 kola u jesenskom dijelu sezone.  Za svaku pohvalu su igrači i upravni odbori NK Dinama iz Palovca i Omladinca iz Držimurec-Strelca te svi ljudi dobre volje koji su bili na utakmici i podržali ovu hvale vrijednu akciju. Sakupljeno je ukupno 6.000,00 kn koje su Davoru uručili kapetani ekipa.
Nakon proljetnog dijela sezone u lipnju 2013. godine održan je i tradicionalni turnir „Med vulicama“. Turnir je 2013. godine zasluženo osvojila ekipa Športske ulice.
Organizirali smo odlazak na utakmicu Lige prvaka u Zagreb na stadion u Maksimiru zajedno s djecom i roditeljima gdje smo pratili utakmicu između GNK Dinamo iz Zagreba i ekipe iz Luksemburga. Djeci je posjet stadionu bio posebna atrakcija. Nadamo se će ćemo i u budućnosti moći organizirati slične izlete.
Početkom mjeseca srpnja 2013. bili su održani „Dani općine Mala Subotica“, a povodom toga svake godine se igra nogometni turnir u seniorskoj konkurenciji. Turnir se igrao kroz dva dana, a najuspješniji su bili upravo naši dečki. U finalu su svladali ekipu Spartaka iz Male Subotice boljim izvođenjem jedanaesteraca, rezultatom 4:2. Najbolji strijelac na turniru je bio Nino Marčec sa 6 postignutih golova. Pehare je predao načelnik Općine gospodin Vladimir Domjanić.
Nakon toga je održan u Palovcu već tradicionalni Memorijalni turnir Dudić-Lovrenčić-Krčmar na kojem su nastupile četiri ekipe. Domaći Dinamo Palovec, zatim Omladinac Držimurec – Strelec, Spartak Mala Subotica i Croatia Orehovica. Na turniru smo također osvojili 1. mjesto pobjedom u finalu protiv NK Spartaka iz Male Subotice.
U ljetnoj stanci i po velikim vrućima obavljeni su radovi na sanaciji krovišta zgrade NK Dinamo u Palovcu. Izvođač radova na objektu je bila tvrtka Svam – lim iz Novog Sela Rok. Ukupan iznos radova iznosi 40.000,00 kn. Zahvaljujemo Mjesnom odboru Palovec i predsjednici gospođi Danici Glad te Općini Mala Subotica i načelniku općine gospodinu Vladimiru Domjaniću na realizaciji projekta.
Kroz ljetne mjesece konstantno je održavan teren. Zalijevalo se svaki dan, a ponekad i po noći. Velika pohvala novom domaru Antunu Miljančiću na odličnom stanju i održavanju nogometnog terena. Obojana je ograda s unutarnje strane zahvaljujući donaciji tvrtke Bat iz Čakovca.
U pripremnom periodu u novoj sezoni 2013./2014. za seniore odigrana je i prijateljska međunarodna utakmica s ekipom Nafte iz Lendave, slovenskog trećeligaša. Naši nogometaši su pružili odličnu igru i u zanimljivoj utakmici s puno golova slavili sa ukupnih 5:2. Poslije utakmice uslijedilo je druženje uz roštilj i osvježavajuća pića. Nadamo se i daljnjoj suradnji klubova.
U subotu, 10. kolovoza 2013. održan je 1. Međunarodni turnir mlađih uzrasta u Palovcu. Natjecalo se u tri uzrasne kategorije. Na turniru je nastupilo 20 ekipa iz Hrvatske, Mađarske i Austrije, igralo je više od 300 igrača. Posjećenost je bila vrlo dobra. Podržani smo od strane Općine Mala Subotica i Međimurskog nogometnog saveza te brojnih sponzora kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo. U 2014. godini planiramo organizirati i 2. Međunarodni turnir sa trajanjem kroz dva dana i to u subotu i nedjelju u čak četiri uzrasne kategorije. Naš posebni gost bila je ekipa ASV iz Klagenfurta koja je nastupila u dvije kategorije. Za uzvrat smo dobili pozivnicu na njihov Međunarodni turnir koji se igra u svibnju ove godine, na koji, naravno, planiramo ići.
Valja napomenuti i zadnju jesensku pobjedu seniora u Maloj Subotici. U posljednjem kolu 1. Međimurske nogometne lige odigrana je derbi utakmica između naših susjeda i vječitih rivala, NK Spartaka iz Male Subotice i NK Dinama iz Palovca. U toj utakmici smo pokazali više želje i volje te na kraju zasluženo pobijedili rezultatom 2:1. Valja pohvaliti naše vjerne navijače koji su podržali naše igrača u pobjedi. Nadamo se da će tako biti i na kraju proljetnog djela sezone kada se igra posljednje kolo prve međimurske nogometne lige.
Želja nam je organizirati proslavu Dana Palovca, a kako će ove godine klub ujedno proslaviti 55. godišnjicu postojanja, bilo bi dobro da utakmica između Dinama i Spartaka posluži kao temelj za samu organizaciju proslave.
14. prosinca održan je turnir u Beli na kojem je nastupilo 20-tak parova. Turnir se održao u prostorijama Društvenog doma u Palovcu. Željeli bismo da se ubuduće aktivira više ljubitelja ove kartaške igra kako bi turnir bio puno veći i još bolji.
Pod kraj mjeseca prosinca, za blagdan Svetog Stjepana prikupljali smo po naselju godišnju članarinu. Veliko hvala mještanima na podršci i financijskoj pomoći u ovim teškim vremenima. Na kraju jedna kritika igračima seniorske ekipe na vrlo lošem odazivu na prikupljanje članarine. Očekivali smo puno više od njih.“