Općina Mala Subotica je krajem prošle godine prijavila projekt sanacije trošnog krovišta Društvenog doma Palovec na Javni poziv Ministarstva kulture i medije. Posjetom ministrice kulture dr.sc. Nine Obuljen Koržinek potpisan je ugovor o sufinanciranju kojim će Ministarstvo osigurati 200.000,00 kuna za navedene radove. Ukupna vrijednost radova koji će započeti u svibnju iznosi 246.718,75 kuna.

Općinski načelnik Valentino Škvorc ovom je prilikom upoznao ministricu i s bogatim kulturno-umjetničkim životom na području Općine, a posebice su se dotakli nemogućnosti održavanja proba uslijed pandemije koronavirusa u amaterskim društvima koja djeluju u Maloj Subotici.

Ministrica kulture je ovaj posjet iskoristila i za pregled radova na crkvi Svetog Križa, koja se godinama obnavlja sredstvima Župe, Općine i Ministarstva. Župnik Đuro Vukalović ministricu je upoznao s radovima koji su izvedeni na crkvi te onim koji se tek planiraju. Prema preporukama djelatnika Konzervatorskog odjela u Varaždinu ove su godine obnovljene freske na svodu iznad svetišta crkve, a općinski načelnik i ministrica su obećali financijsku pomoć prilikom daljnje obnove ovog vrijednog spomenika nulte kategorije.